Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncstorta cukorfondant-nal

Puncstorta cukorfondant-nal
Puncstorta cukorfondant-nal
110 perc / előkészület: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Valentin napra készítettem a családomnak, nagy sikere volt! A torta alapötletét ercsihami oldaláról vettem, a fondant receptjét pedig kiskuktáéról, köszönet nekik! Cukormázzal is be lehet vonni.


hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:


  1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. Belekeverjük a vizet, olajat, csipet sót és a sütőporos lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Kivágunk kb. 23 cm hosszú, 25 cm széles szívet. A körben leeső részeket apró darabokra tépkedjük, ez belemehet a töltelékbe.
  4. A vízből és cukorból szirupot főzünk, és belekeverjük a rumaromát, majd ráöntjük a tésztára.
  5. Belekeverjük még a lekvárt, darált diót, tejet. Ha kicsit ragadós lenne, lehet belekeverni még morzsolt babapiskótát.
  6. A tortát kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd rányomkodjuk a tölteléket. A felső lap alját is megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a tortára.
  7. 1 napot állni hagyjuk. Másnap bevonjuk fondant-nal.

Fondant elkészítése:

  1. Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
  2. Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
  3. A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük,  és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
  4. Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
  5. Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x29 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 91 519
elküldve: 18
receptkönyvben: 834
elkészítve: 24/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsóka179

Mióta szakács: 2010.02.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puncstorta cukorfondant-nal bevonva, fondant-os puncstorta

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszterke86
Eszterke86 Sat, 2012-12-15 21:41

Szia,
az lenne a kérdésem, hogy rumaromából 2 kis üveg kell bele? Én Dr. Oetkerest szoktam használni...
Köszönöm!

SzilvaMagHaz
Szilvamag / SzilvaMagHaz Sat, 2011-12-31 00:30

Szia! Neked mitől lett ilyen jó színe a tölteléknek? Nekem olyan sápadt maradt :( Raktam hozzá kakaót,hogy sötétebb legyen és két kanál málnaszörpöt,így viszont az íze kicsit megváltozott, de azért finom!!!! Köszi Szilva

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2011-12-31 16:25

Szia Szilva!
Nekem a házi baracklekvártól ilyen a színe, mást nem raktam bele.Ha még bírja a massza rakhatsz bele többet. :-)))))))))))))))

SzilvaMagHaz
Szilvamag / SzilvaMagHaz Mon, 2012-01-02 20:54

Szia! Én is házi lekvárt használtam, csak ez még nagyon fiatal volt :) De a lényeg, hogy a családnak nagyon ízlett!!! Köszi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-07-10 23:54

Ne törődj vele Zsóka, egyszerűen csak elbénázta valószínűleg, nincs semmi baj a recepteddel, de egy kis ügyesség kell hozzá. Szerintem szép, és guszta! A legjobbakat: Mrs Smith

szalámis szendvics
szalámis szendvics Fri, 2011-07-08 15:53

mégsem zura.. nem is sikerült! :@@@ nem lett jó a töltelék, a tészta nyers a teteje meg ronda XD :'S

bani86
bani86 Fri, 2011-06-10 15:15

Érdeklődni szeretnék a fondant-ot melegíthetem, hogy folyékonnyá váljon? Ha igen tűz felett vagy gőz felett szabad?

Köszönöm a segítséget!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2012-03-20 17:31

Szia! A megmaradt fondant korlátlan ideig eltartható zacskóban vagy zárt dobozban, de valószínűleg vmennyire megkeményedik (kiszárad), erre 2 praktika létezik: egyik kevés puha vajjal átgyúrod, ha az sem segít néhány pillanatra érdemes a mikróba betenni, utána biztosan tudsz vele dolgozni! További jó sütögetést!
Scarlett

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sun, 2011-06-12 18:09

Szia!
Sajna erre nem tudok válaszolni, mert én még nem melegítettem, hisz ez nem cukormáz.:-((Üdv:Zsóka

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sun, 2011-05-29 10:55

Én is folyékony színezéket használok, nem kell sok belőle, nem puhítja be a masszát, a barnához kakaóport adok.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2011-05-28 11:12

Szia Eprecske!

Igen utólag rakom az ételszínezéket, mert ahogy a díszítés megkívánja annyit és olyan színűre csinálom a fondant, ha persze többszínű a torta.
Üdv!

csuricsibe78
csuricsibe78 Mon, 2011-05-23 11:34

Szia!
Már annyi puncstorta receptet végignéztem,de egyik sem hangzott (meg nézett ki) ilyen jól:))) Pedig sokmindent sütöttem már életemben,a nővérkém is cukrász.....de a te recepted a nyerő!!!Gratulálok hozzá!A fiam kedvence,nemsokára szülinapja lesz,megkapja a kívánságát:))))

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Fri, 2011-05-13 19:29

Szia!
26cm- es tortához elég.Elég vékonyra nyújtom, amennyire tudom, hogy még szakadás nélkül rátudjam rakni.Üdv!

Lidi
Lidi Fri, 2011-05-13 11:11

Szia!
A fondat mennyiség mekkora torta mérethet elég,és milyen vastagra hagyod?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 19:28

Köszi szépen a receptet.Megcsináltam és nagyon finom lett.Csak annyit hogy mivel nem volt itthon ételfesték én fondant 6 ek. víz helyett 6 ek. málnaszörpöt használtam így szép rózsaszín színe lett.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2011-03-02 20:07

Szia Anyamaci22!
Örülök, hogy örülsz! Sok sikert a sütéshez, várom a visszajelzést!Boldog Szülinapot!:-))))))))))))))

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-03-02 12:51

Szia Zsóka!
De jó,hogy rátaláltam erre a pompás receptre,na meg a fondant készítésére.Szülinapomra megsütöm,majd informállak,hogy sikerült!
Köszönöm és szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-28 22:56

Férjem 39. születésnapjára (02.28.)sütöttem meg. Én kerek tortát sütöttem, 3-ba vágtam el és a középső vékonyabb lapot használtam a krémbe, tökéletes lett így is. Nekem a bevonás nem sikerült ennyire szépen mint a tiéd, de a család körében nagy sikert arattam vele. Köszönet a receptért.

baker
baker Mon, 2011-02-14 14:19

Kedvencem a puncstorta! Nagyon finom lehet! Yum-yum):):)
A sütés nem az erõs oldalam de a hétvégén megsütöm!
Az eredményrõl majd beszámolok!
Örülök hogy rátaláltam és nagyon köszönöm a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 20:25

Szia Zsóka

Szenzációs lett a torta.
Köszi a segitséget. A cukormáz tökéletes.
Kösz még egyszer

üdv sziby

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2011-02-09 14:17

Szia Sziby!

Ott vannak a mennyiségek csak húzd lentebb a csúszkát!:-))Sok sikert hozzá!Üdv:zsoka179

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 14:02

Szia

szeretném megcsinálni, de a fondanhoz nincsenek mennyiségek.
Segits légyszi

köszönettel Sziby

sabyka
sabyka Mon, 2010-11-22 21:26

Én is megsütöttem, az egész család örült nek mert nagyon finom lett.
Én annyi különbséggel hogy baracklekvár helyett alaposan megkentem
vegyes gyümölcs lekvárral!
Köszi a receptet:-)

Tynki
Tynki / Tynki Thu, 2010-10-21 18:10

Nagyon szép a tortád ,és tetszik a fondant elkészitési módja is-köszönet érte♥♥♥
Most már biztosan elkészitem!

Lollobrigida
Lollobrigida Sat, 2010-05-22 12:46

Szuper vagy Zsóka!!!
Isteni tortát készítettem a segítséged által és sok puszit küldök neked érte,hogy feltetted.A vendégeim sorra kérték el a receptjét és a férjem kívánsága is teljesült,mert a puncstorta a kedvence.
Üdv:Ildikó.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2010-05-22 13:34

Szia Lollobrigida!
Örülök,hogy sikere lett a tortának!!!!Köszi a kedves szavakat, jól esett!!!
Üdv:Zsóka

szedima
szedima Wed, 2010-05-19 14:21

Szia
A puncs torta a keresztfiam kedvence megszeretném sütni neki a szülinapjára.
Csak abban segíts nekem,hogy a zselatin sima színtelen por zselatin?

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2010-05-19 17:35

Szia Szedima!
Sima porzselatin kell, én a kék csomagos horváth rozit használom.Sok sikert!Zsóka.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Tue, 2010-03-09 09:50

Szia!Örülök,hogy rátaláltál a receptre, csak ajánlani tudom, nekünk nagyon ízlett, férjem nagy kedvence!!Remélem neked is ízleni fog!!

kicsimici
kicsimici Mon, 2010-03-08 19:48

Zsóka 179

Ez a kedvenc sütim, végre megtaláltam a receptjét is.
Biztosan meg fogom csinálni hétvégén!!
Köszi!

916
tojás 10 db
porcukor 30 dkg
1 csipet
víz 10 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
rumaroma 20 ml
dió 10 dkg
víz 3 dl
cukor 15 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek
babapiskóta 3 db
zselatin 1 ek
víz 6 ek
margarin 1 ek
margarin 1 dkg
méz 2 ek
porcukor 0.5 kg
porcukor 2 dkg