Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncstorta Gonoszka konyhájából

Puncstorta Gonoszka konyhájából
Puncstorta Gonoszka konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta Nóri unokahúgomnak készült a születésnapjára. Ő is laktózérzékeny, így én a tortaformát nem vajjal, hanem olajjal kentem ki, és úgy szórtam meg a liszttel. Mindenkinek nagyon ízlett. A Tímea sogórnőm azt mondta, hogy ezt is felvehetem a gyakran készítendő torták listájára.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

ajánlat

Ha valaki szereti a mazsolát, a töltelékbe 5 dkg áztatott mazsolát keverhet. Én azért nem kevertem, mert nem mindenki szereti nálunk a mazsolát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habossá verjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A piskótát rácsra téve kihűtjük.
  3. A citromlevet a 20 dkg porcukorral felforraljuk. Kevergetve felolvasztjuk a cukrot. Ezután kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a málnaszörpöt, a másik felébe a rumot öntjük.
  4. A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kikaparjuk egy kanállal óvatosan, hogy a piskóta külsejét ne vágjuk át. Kb. 0,5 cm-1 cm maradjon körbe. A kikapart piskótát kisebb darabokra tépkedjük. A felét a rumos lébe, a másik felét a málnaszörpös lébe forgatjuk.
  5. A piskótát belül körbekenjük sárgabaracklekvárral. A tetejének a belső oldalát is megkenjük a lekvárral.
  6. A lekvárral megkent piskótának az aljába először a rumos tölteléket osztjuk el, majd erre a málnaszörpös tölteléket. Ráborítjuk a tetejét, és erre teszünk egy sütőpapírt és egy vágódeszkát. Erre ráteszünk valamit súlynak, hogy lenyomja a tetejét. Egy éjszakát így hagyjuk.
  7. A mázhoz egy lábasba beletesszük a málnaszörpöt, a rumot, a citromlevet és a porcukrot. Állandóan kevergetve felolvasztjuk, és rögtön ráöntjük/kenjük a tetejére.
  8. 1 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 41 666
elküldve: 16
receptkönyvben: 289
elkészítve: 20/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puncstorta sárgabaracklekvárral, születésnapi puncstorta

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tóth Ludmila
Tóth Ludmila Thu, 2018-08-16 12:56

Szia! Csak egy kérdés, miért van hozzávalóknál mindenhol eperszörp és az elkészítésnél meg málna! Melyikkel kell készíteni? :) köszi Ludmila

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2018-08-16 13:35

Szia! Nem tudom miért van eperszörp a hozzávalóknál, de málnaszörp kell az elkészítéséhez. Remélem, hogy még időben sikerült válaszolnom. Jó sütést kívánok! Üdvözlettel: Kinga

zsu_
zsu_ Thu, 2018-06-21 20:56

Szia!
Életem első puncstortájához a Te receptedet választottam és bevált! Nagyon finom lett. (Annyi változtatással, hogy a máz helyett fondantot tettem rá, mert esküvőre készítettem...) Üdv Zsu

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2018-06-22 09:29

Szia Zsu! Örülök, hogy sikerült, és hogy ízlett Nektek! Nagyon kedves, hogy megosztottad velem sikeredet. Gratulálok a boldog párnak is! Legyen szép napotok! Üdvözlettel: Kinga

aquamarine
Aqua / aquamarine Thu, 2015-08-20 08:37

Szia!

Köszönöm a remek receptet! Párom kedvence, ezzel lepem meg az évfordulónkon ma :) Régóta kerestem egy jó receptet hozzá, de a tiéd mindent visz

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2015-08-20 09:05

Szia! Köszönöm szépen, örülök, hogy ízlik Nektek! Gratulálok az évfordulótokhoz, és további sok boldogságot kívánok! Kellemes, szép ünnepi napot kívánok! Üdvözlettel: Kinga

kittiapril
KittiApril / kittiapril Mon, 2014-04-28 12:28

Szia!

Miben változik, ha a tepsi átmérője 23 cm?
7 tojásos piskóta elég? Mennyi ideig kell így sütni? :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2014-04-28 12:45

Szia!

Én 26 cm-es tortaformában sütöttem. Ha 23 cm-esben sütöd, akkor a torta kisebb lesz. A 6-7 tojás akkor elég lesz. Én 40 percig sütöttem, de ez változik a sütővel, mert a sütők nem sütnek egyformán. Tehát a sütésnél figyelni kell, hogy ne égjen meg a piskóta, illetve a tűpróbával ellenőrizni kell, hogy megsült-e. A 23 cm-es tortához kb:negyedével-ötödével kell csökkenteni a hozzávalókat. Remélem tudtam segíteni! Jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel:Kinga

kittiapril
KittiApril / kittiapril Tue, 2014-04-29 14:20

Köszönöm a választ, most raktam be a hűtőbe. :) Már alig várom, hogy megkóstoljam.
Holnapra készítettem a saját születésnapomra, haha
Kitti

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2014-04-29 14:32

Remélem, hogy finom lett, és gondolom megkínálod vele a gratulálókat! Boldog születésnapot kívánok én is! üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2014-04-09 05:24

Szia Ági!
Remélem Nektek is annyira fog ízleni mint nekünk. Én azóta már többször elkészítettem, mert ez az a torta amit nem lehet megunni. Örülök, hogy ezt választottad ki, és ha kedved van, és időd engedi, majd írd meg, hogy hogyan sikerült, és ízlett Nektek!
Üdvölettel:Kinga

Szotty
Szotty / Szotty Mon, 2013-10-14 20:16

Torta elkészítve drága apósom szülinapjára. :) Finom lett. El is fogyott. Én cukorral csináltam.. hát cukrosok ne egyék. :D

aemit
aemit Fri, 2013-07-26 19:23

Szia!
A kislányom szülinapjára szeretném úgy elkészíteni, hogy
charlotte tortát készítenék,ami eleve lekváros piskótatekercsekből készül, de ezzel a puncsos töltelékkel.
Imádja a kalapokat és így kalapforma lenne, fondant-tal bevonva.
A kérdésem az lenne, hogy ez a töltelék akkor az a tipikus cukrászdai
puncssüti jellegű?
Mert azt vadászom :)
Köszönettel várom válaszod!
Timi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-07-27 05:57

Kedves Timi!
Szerintem igen. Eddig mindenkinek borzasztóan ízlett, mondhatni el voltak tőle ragadtatva. Egyébként holnap (vasárnap) fog megjelenni egy rumos-meggyes puncstortám, ami legalább ennyire finom, és azt is mindenki tömte magába. Attól féltem, hogy a végén mire lefényképezném nem marad belőle, így gyorsan eloroztam a családtól egy fénykép erejéig. Nem tudom a kislányod mennyi idős, de ha még kicsi, akkor inkább rumaromát használj hozzá a cukorszirupba. Üdvözlettel:Kinga

aemit
aemit Sat, 2013-07-27 09:03

Kedves Kinga!
Köszönöm szépen a válaszod!
11 éves lesz jövő hét szombaton, aromát fogok használni, igen!
Jujj jól hangzik a rumos-meggyes puncs, mindenképp megnézem, amint megjelenik!
Még egyszer köszönöm szépen!
Szép hétvégét kívánok!
Timi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-07-27 14:15

Kedves Timi!
Nagyon szívesen! A Kislányodnak boldog születésnapot kívánok, Nektek pedig kellemesen eltöltött hétvégét! Üdvözlettel:Kinga

aemit
aemit Sun, 2013-08-04 13:22

Kedves Kinga!
Hatalmas sikere volt a tortának !!!
Még egyszer köszönöm!
Szép vasárnapot kívánok!
Timi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2013-08-04 13:57

Kedve Timi!
Nagyon szívesen, és nagyon örülök a sikerednek!!! Köszönöm, hogy ezt megírtad, mert ez nekem nagy örömet okoz, hogy valami finomság elkészítéséhez hozzájárulhattam a szülinapi örömhöz a receptemmel. Neked is jó és kellemes vasárnapot kívánok Családoddal együtt! Üdvözlettel:Kinga

monakele
monakele Mon, 2013-05-27 11:49

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, h hány cm-es tortaformában készített tortácskára vannak megadva a hozzávalók? Hétvégén szeretném megcsinálni sógorom 40. szülinapjára. Nem szabad elrontanom :))

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2013-05-27 12:59

Kedves Monakele! 26cm-es tortaformában sütöttem. Egyébként a receptek alján vannak ilyen fontosabb információk (kivéve, aki rendetlenül nem tünteti fel), ami az ételek elkészítésénél segítségedre lehetnek, pl:a sütésre vonatkozóan, mennyiből lehet kihozni stb... Jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel:Kinga

monakele
monakele Mon, 2013-05-27 13:01

Köszönöm szépen a gyors választ! További szép napot, jó sütögetést! :)

otis
otis Sun, 2013-05-12 09:21

Fini lett, recept mentve, megtartva :) Köszönet!

otis
otis Sat, 2013-05-11 19:10

Elkészítettem, most "nyomakodik" össze a hűtőben. Majd referálok.

Akara
Bernadett / Akara Thu, 2013-04-04 10:30

Szia!

Évek óta ezt kerestem, ez pont olyan, mint amit a kedvenc cukrászdámban készítettek (ami azóta sajnos bezárt :().
Egyszerű elkészíteni, és isteni. Köszönöm a receptet!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-04-04 10:49

Kedves Akara!
Nagyon szívesen. Az az igazság, hogy én is azt a "régi" receptet próbáltam megvalósítani amilyen régen volt a puncstorta, de újabban sehol nem csinálnak már, vagy lehet, hogy csak én keresgéltem rossz helyen. Szerencsére sikerült azt az ízt eltalálnom, és az egész családnak nagyon ízlett. Üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-02-08 10:51

Kedves Éva Anyóca! Igen, ez a torta jól sikerült. Mindenkinek ízlett, szó szerint gyorsan fogyott. És tényleg egy roppant egyszerű torta, és még az elkészítése is pénztárcabarát. Köszönöm kedves hozzászólásodat. Üdvözlettel:Kinga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-08 11:26

Kedves Kinga!

Minden egyben van: látványos, finom, gyorsan elkészülő, és ahogy ma ez is fontos: pénztárcabarát, igen ez a finomság nálunk is gyorsan fogyni fog! :-))
Éva-A.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-02-08 12:16

Kedves Éva-Anyóca! Remélem nálatok is be fog jönni a családnak. Jó étvágyat kívánok hozzá! Üdvözlettel:Kinga

806
tojás 8 db
finomliszt 22.5 dkg
cukor 22.5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
porcukor 20 dkg
citromlé 75 ml
rum 75 ml
eperszörp 75 ml
sárgabaracklekvár 30 dkg
porcukor 45 dkg
eperszörp 50 ml
rum 50 ml
citromlé 25 ml
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál