Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncstorta kicsit másként dióval kávéval

Puncstorta kicsit másként dióval kávéval
Puncstorta kicsit másként dióval kávéval
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám 75.-ik születésnapjára készítettem a fehér lúdláb torta marcipánnal mellé. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 308 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

  • 8 db tojás (nálam 55,4 dkg)
  • 24.7 dkg finomliszt (ebből a 7 gramm a tortaforma megszórásához kell)
  • 24 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 dkg vaj (a tortaforma kikenéséhez)

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Töltelék

  1. A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kivágjuk (kb. 40 dkg), és összetépkedjük kisebb darabokra. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A vizet a cukorral felforraljuk, és kevergetjük ameddig a cukor elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kávéport. A mazsoláról is leöntjük a rumot, és a kávés szirupba keverjük.
  3. A szirupba belekeverjük a piskóta szétvágott belsejét, a mazsolát. Összekeverjük. Ezután megszórjuk a dióval, és ezzel is összeforgatjuk.
  4. A sárgabaracklekvárral kikenjük a piskótánk belsejét, és a torta tetejének az alját is. Beletöltjük a tölteléket, rátesszük a tetejét. Ráteszünk egy sütőpapírt, és egy éjszakára súllyal lenyomva préseljük.

Tetejére

  1. Másnap vékonyan körbe bekenjük a sárgabaracklekvárral.
  2. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a torta átmérője, és bevonjuk vele a tortát. Az oldalára is rásimítjuk. A maradékot körben levágjuk.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 260
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puncstorta, diós kávés puncstora

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

814
tojás 8 db
finomliszt 24.7 dkg
cukor 24 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 dkg
sárgabaracklekvár 25 dkg
dió 10 dkg
rum 0.7 dl
mazsola 5 dkg
instant kávé 2 g
cukor 10 dkg
víz 1 dl
sárgabaracklekvár 10 dkg
cukorfondant 50 dkg