Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pupusas kicsit másképp

Pupusas kicsit másképp
Pupusas kicsit másképp
31 perc / előkészület: 25 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pupusas El Salvador nemzeti eledele. Eredetileg "masa harinából" (ami egy speciális kukoricaliszt) készül, de nálunk sajnos ez nem, vagy csak nagyon körülményesen szerezhető be, így a sima liszt is tökéletesen megteszi! Az eredeti töltelék sajttal, zöld paprikával és tejföllel készül, de én inkább felturbóztam a mi ízlésünk szerint. :)

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összemérjük (liszt, só, sütőpor, olaj, víz), majd a meggyúrt tésztát 5 felé osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle. Ha ezzel megvagyunk, félrerakjuk őket pihenni, míg a tölteléket összeállítjuk.
  2. A császárszalonnát apróra kockázzuk, majd megpirítjuk. Miután teljesen kisült zsírjából, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, és tovább sütjük, míg a hagyma megpárolódik,majd levesszük a tűzről.
  3. Amint ezzel megvagyunk, a tejfölt, az apróra zúzott fokhagymát és a kis darabokra tépkedett mozzarellát összekeverjük egy tálban, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután visszarakjuk a tűzre serpenyőnket, és a császárszalonnás ragunkhoz hozzáadjuk a tejfölös-mozzarellás szószunkat, majd összemelegítjük őket.
  5. A kis cipókat kör alakúra nyújtjuk, és a közepére halmozzuk a kész tölteléket. A tészta széleit alaposan lenyomkodjuk.
  6. Serpenyőnket felforrósítjuk, majd a pupusasok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 431
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitty84

Mióta szakács: 2012.01.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: szendvics
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás tejfölös táska, mozzarellás szalonnás tészta, mozzarellás szalonnás pupusas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszterlánc
Eszterlánc Tue, 2014-04-01 12:19

Tegnap készítettem először pupusast. Rákerült a top 10-es étellistánkra. Köszönöm a receptet! (Több receptet vadásztam össze, és azok alapján - meg a hűtő alapjná - most gombát, szalonnán dinsztelt hagymát és kolbászt kevertem össze a tejföllel, de nagyon praktikus étel, variálható, így azt hiszem, még ezerszer elkészítem majd.)

992
császárszalonna 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
mozzarella 15 dkg
tejföl 2 dl
bors 1 kávéskanál
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 1.5 dl