Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökkenyér

Püspökkenyér
Püspökkenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a mennyiséghez 2 őzgerinc formára lesz szükség. Ha nagyon extra változatot akarunk készíteni, akkor ét tortabevonóval vonjuk be a külsejét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőt melegítsük elő 160  fokra.
  2. A 6 tojást és a 6 tojás súlyának megfelelő cukrot habosra felverjük.
  3. Óvatosan, apránként  hozzákeverjük a 6 tojás súlyának megfelelő lisztet.
  4. Belekeverjük az apróra vágott csokit, diót és a mazsolát.
  5. Két kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában kb. 30 percig  sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 104 479
elküldve: 9
receptkönyvben: 562
elkészítve: 35/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Sat, 2018-04-14 19:06

Hello, en feltem kicsit, hogy sutopor nelkul mi lesz belole. Dobbenet, de teljesen eheto, csak nem ugy nez ki, mint a kepen. En rogton fele mennyiseget csinaltam, mert nalunk a suti annyira nem fogy. Nekem is tetszik az egyszerusege. Elmentettem. (Bocs nincs magyar ekezetem)

amilo
amilo Sat, 2016-08-06 11:09

Kedves Kiki, Sajnos nekem ne jött be a recept :( Hiába sütöttem tovább még 20 percet, úgyis nyers maradt a közepe, pedig három formába osztottam szét a tésztát. Lehet azért nem sült úgy ahogy kellett volna, mert nincs légkeveréses sütőm . Az én ízlésemnek egyébként túl édes is. Üdv Ági

Daddy
Daddy Thu, 2014-05-01 14:15

Ohh nekem az osszes cucc lesullyedt az aljara. :((

Zuzu66
Zuzu66 Mon, 2013-04-15 12:43

Bocsi, kezdő vagyok, most szeretném megsütni de lenne egy butus kérdésem: porcukor vagy kristálycukor kell bele? Köszi!

ednapipi
edna / ednapipi Fri, 2012-12-21 02:58

Ó, nyamm!:) nagyon egyszerű recept, már a 2. adagot sütöttem belőle tegnap, és a 7végén jön a következő, hogy karácsonyra is maradjon..:) na meg persze, mert érkezett rendelés is a kóstolóktól rá :) fincsi az állaga, én ugyan variáltam a belevalókkal ( +birssajt, aszalt gyümi, marcipán..) de nem is az a lényeg, hanem a tészta, ami tökéletes és a munka ami kevés!:) Többször szaladok bele a receptjeidbe és sosem csalódok! ;) köszönöm!:) Boldog Karácsonyt Kiki!:)

Nixi
Nixi Wed, 2012-03-14 14:42

Nagyon finom süti!!! A hétvégén megsütöttem és akkora sikert arattam vele, hogy egy újabb adagot kellett sütnöm a párom munkahelyére is, ahová vitt egy pár szeletet kóstolónak. Odáig voltak érte a fiúk és el is kérték a receptet. Köszönet érte. Mazsola helyett aszalt gyümölcsöket raktam bele és úgy is mennyei.

rumplertiti
rumplertiti Sun, 2011-11-20 13:30

Kiki! Istenien egyszerű és legalább annyira finom! Imádom az ilyen csak összekeverem-megsütöm-megeszegetem sütikéket! Köszi a többi finomsággal együtt!

SDetty
SDetty Sun, 2011-07-03 21:47

Szia! A tojásfehérjét nem kell először külön felverni? Köszi! :)

melcsi78
melcsi78 Sat, 2011-03-05 18:00

szia! Szeretném kérdezni, h az mit jelent, h a tojás súlyának megfelelő liszt és cukor? Még ilyet sosem láttam, ne haragudj.. Héjastól vagy héj nélkül?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2011-03-05 19:36

Szia! héjastúl. Így mérve a tojás méretének növekedésével a liszt és cukor mennyisége is növekszik. szia kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-04 15:56

Thanks a lot for sharing. You have done a brilliant job. Your article is truly relevant to my study at this moment, and I am really happy I discovered your website.

Nuff
Nuff / Nuff Mon, 2010-12-27 18:26

Szia Kiki!

Nagyon hálás vagyok ezért a receptért! Nagyon finom lett, seperc alatt elfogyott és ma is, tegnap is készült :)
Imádom!

Nuff
Nuff / Nuff Sun, 2010-12-26 20:38

Kedves Kriszti!

Nagyon köszönöm a receptet!! Isteni finom lett :) Én tettem bele 1csomag sütőport is. Nagyon egyszerű és nagyon finom! :)

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga Mon, 2009-10-19 17:37

Szia! Nálunk szokott kerülni bele apróra vagdalt, picit belisztezett aszalt füge is. Ha szeretitek, próbáld ki!:)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2009-10-19 18:49

Szia! köszi, jó ötlet, bár annyira szeretjük a fügét, hogy nem biztos hogy jut a sütibe.:-) üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-04 15:04

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a formában kell kihűteni a süteményt vagy még langyosan tanácsos kiborítani?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2008-11-04 15:44

Szi Hanna!
Célszerű kb. 10 percet várni és utána kiborítani. Ha kivajazod és lisztezed a formát akkor egyszerűen kijön. Én tegnap nem vártam egy percet sem, így is sikerült.

750
tojás 6 db
cukor 300 g
finomliszt 300 g
étcsokoládé 10 dkg
dió 15 dkg
mazsola 10 dkg