Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökkenyér Dóra konyhájából

Püspökkenyér Dóra konyhájából
Püspökkenyér Dóra konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt kaptam ezt a receptet, minden püspökkenyerem kőkemény lett. De ezzel a recepttel mindig puhára sikerül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

karácsonyi hangulatú teasütemény

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük kézi habverővel a tojást, a tejfölt és a cukrot.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, a mazsolát, a csokit és a diót.
  3. Összeforgatjuk a száraz és a nedves hozzávalókat. Nem kell csomómentesre keverni.
  4. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába tesszük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 019
elküldve: 4
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra81

Mióta szakács: 2011.09.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

stollen, diákkenyér, csokis-mazsolás püspökkenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melianyu
melianyu Fri, 2015-08-14 22:33

Kedves Dóra! Nem is értem, hogyhogy nem magasztalja 200 hozzászólás ezt a receptet, egyszerűen isteni!!! Ha püspökkenyeret sütök, csak a Te receptedet használom, mindig hatalmas a siker :) Üdv: Meli

955
tojás 2 db
cukor 25 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mazsola 10 dkg
dió 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg