Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pusztamérgesi tarhonyás bográcsos Iluskától

Pusztamérgesi tarhonyás bográcsos Iluskától
Pusztamérgesi tarhonyás bográcsos Iluskától
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt a jó idő, már lehet kint a szabad levegőn főzni. Ezt a receptet egy gasztronómiai műsorban láttam a tv -ben, és én is elkészítettem, némi változtatással, az én igényem szerint. Finom, ízletes lett, és a többiek is azt mondták, ezért már megérte eljönni hozzám...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én ezt az ételízesítőt használtam hozzá. Annyiban változtattam, hogy mivel volt itthon sonkám még húsvétról, abból is tettem hozzá. Persze enélkül is lehet, csupán kolbásszal készíteni. Kisebb bográcsban készült, azt hiszem 5-6 literesben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarhonyát előkészítjük, az olajon megpirítjuk, még bent a lakásban.
  2. A bográcsban zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
  3. Hozzáadjuk a lecsót, beletesszük a kockára vágott nyers sonkát. Fűszerpaprikával meghintjük. Jól átkavarjuk az egészet, pár percig pároljuk.
  4. Felöntjük a vízzel (én kb. 4-5 litert öntöttem hozzá), 30 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a krumplit.
  6. Mikor már félig megfőtt a sonka, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, a kockára vágott burgonyát és a pirított tarhonyát.
  7. Befűszerezzük borssal, ételízesítővel, köménymaggal. Gyakran jól átkeverjük, és mindent puhára főzünk benne.
  8. Ha kész, kenyérszelettel vagy anélkül kínálhatjuk is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 943
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
784 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bográcsos tarhonyával, tarhonyás-húsos bográcsos, kolbászos bogrács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

426
napraforgó olaj 1 ek
tarhonya 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál
disznózsír 3 ek
vöröshagyma 3 közepes db
lecsó 5 dkg
paprikás kolbász 20 dkg
kötözött sonka 15 dkg
víz 4 l
burgonya 5 db
köménymag 1 teáskanál