Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pusztapecsenye - Hús krumplibundában 4.

Pusztapecsenye - Hús krumplibundában 4.
Pusztapecsenye - Hús krumplibundában 4.
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Príma szakács sorozat egyik kötetében találtuk nemrég. Nagyon finom, laktató étel. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri pepecselni vele.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A bundázáshoz

A tetejére

ajánlat

Köretnek rizibizit vagy salátát adhatunk

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, a lisztben megforgatjuk.
  2. A bundához a tojásokat felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a köménymagot, a liszttel és a tejföllel simára keverjük.
  3. A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát, végül a lereszelt burgonyát is belekeverjük.
  4. A húsokat a masszában megforgatjuk, és bő olajban kisütjük.
  5. Amikor megsült, jól lecsöpögtetjük, és egy tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
  6. A fokhagymát vékonyra felszeljük, és kevés olajon megfuttatjuk, a felaprított petrezselyemmel a tejfölbe keverjük.
  7. Az így kapott tejfölös krémmel a húsokat megkenjük és néhány percre kb. 200 fokos sütőbe tolva átmelegítjük.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 147
elküldve: 4
receptkönyvben: 349
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres krumplibundában rántott karaj, sertésszelet krumplibundában

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-07-03 15:06

Nem csodálkozom Bogi , hogy itt találkozunk ezen az oldalon. Nekem is nagyon tetszik:)) Grat a feltevőnek :)) Igaz én a köménymagot kihagyom belőle mert nem szeretem:)) Puszi Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-01-25 20:41

Jaj ez nagyon jóóóóóó!
Miért van hogy én az ilyen ételeket annyira szeretem?
A könnyűt is szívesen fogyasztom de ez.....áááá nem igazság!

fabine
fabine / fabine Wed, 2011-01-26 16:24

Kedves Bia!
Az igazi magyar ember szeret enni, és ráadásul jóízűen. Én Ausztriában élek, de az itteni konyha meg sem közelíti a mienket. Én azt mondom, ha már eszünk, akkor együnk jó ízűen, azt ami ízlik, persze mindent csak mértékkel.Üdv:fabine

985
sertés rövidkaraj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes fej
burgonya 3 közepes db
tejföl 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor