Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pusztapecsenye witch konyhájából

Pusztapecsenye witch konyhájából
Pusztapecsenye witch konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány évvel ezelőtt vettem egy angol nyelvű receptes füzetet, amiben magyar ételek szerepelnek Hargitai Györgytől. Ott találtam rá erre a számomra ismeretlen ételre. Épp ezért nem is tudtam, hogy a krumplit nem hosszú szálakra kell reszelni, hanem pépesre. Néhány próba után maradok a hosszú szálak mellett, mert úgy jobban tetszik, olyan, mintha egy madár fészket akarna rakni benne. Na és persze dupla az adag, amit készítek, mint ami a füzetben szerepel, ha már ennyit kell pancsolni egy étellel. A bundázást kicsit átalakítottam, hogy ne csússzon le a húsról olyan könnyen.

hozzávalók / 8 adag

a bundához

továbbá

ajánlat

A recept szerzője csak egy könnyű salátát ajánl hozzá. Nekem volt még a -Spagetti akarok lenni!- ételből, ami itt Zöldségszószos párolt tök néven fut, így azzal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

a bundához

  1. Egy nagy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, sót meg a köményt. Simára keverjük a liszttel meg a tejföllel. Beleforgatjuk a finomra vágott fokhagymát, a kockára vágott vöröshagymát. Végül belereszeljük a burgonyát.

továbbá

  1. A szeletekre vágott húst klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, egyszerre csak annyit, amennyi a serpenyőben elfér, amiben sütni fogjuk.
  2. A felhevített olajba 1-1,5 ek masszát rakunk, gyorsan elhúzgáljuk akkorára, mint egy hússzelet, amit rá is rakunk azonnal. A tetejére is kanalazunk a masszából, szintén 1-1,5 evőkanálnyit, és vékonyra elsimítjuk.
  3. Hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, kiszedjük egy tepsibe. Amikor az összes hús készen van, forró sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 45x33x2 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 183
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres krumplibundában rántott sertéshús, sertésszelet krumplibundában, krumplibundás hús

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FMarcsi91
FMarcsi91 Wed, 2014-02-19 10:08

SZIA EZ A MÁTRAI BORZASKA RECEPTJÉHEZ HASONLÍT,DE IGY IS JÓL HANGZIK

witch
witch / witch Wed, 2014-02-19 22:48

Koszi, orulok, hogy tetszik! Azt hiszem abban kulonbozik, hogy ennel a receptnel, tobb izesito van belekeverve a masszaba.

kunzsb
kunzsb Wed, 2014-01-29 09:51

Én úgy szoktam csinálni, hogy a lisztbe forgatott húst "belemártom" a tálban lévő keverékbe és úgy teszem az olajba. Ezt a verziót (mármint, hogy a masszát előre belekanalazzuk) még nem is hallottam.
Viszont tényleg nagyon finom és kiadós.

witch
witch / witch Wed, 2014-01-29 19:40

Igen, ha pepesre van lereszelve a krumpli, akkor az ugy mukodik. Nekem jobban tetszik, hogy hosszu szalasra van lereszelve, mert ugy latszik, hogy nem hagyomanyos a bunda rajta.

721
tojás 4 db
petrezselyem 1 csokor
1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
finomliszt 6 csapott ek
tejföl 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 60 dkg
repceolaj 4 dl
sertéshús 1 kg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál