Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pusztapörkölt

Pusztapörkölt
Pusztapörkölt
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Világhírű magyar ételek között találtam erre a pörköltreceptre, igen praktikus, mert a köretet is magába foglalja. Feltétlenül csípős ízvilágúnak kell lennie, amit a cseresznyepaprika és az őrölt paprika biztosít.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Az apróra kockázott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a köménymagot.
  3. Megszórjuk csípős pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd zsírjára visszapirítjuk.
  4. Beletesszük a marhalábszárat, sózzuk, néha megkeverjük, addig pirítjuk, míg a levét elfőtte.
  5. Vízzel felengedjük, majd várunk, amíg a hús már majdnem puha lesz.
  6. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, cseresznyepaprikát és a hasábokra vágott burgonyát.
  7. Ha a krumpli is puha, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 42 311
elküldve: 7
receptkönyvben: 113
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős bográcsos, marha- és mangalicapörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
marhalábszár 1.6 kg
mangalica zsír 15 dkg
vöröshagyma 40 dkg
rózsaburgonya 2 kg
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 3 db
víz 1.2 l
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
cseresznyepaprika 1 db