Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pusztapörkölt witch konyhájából

Pusztapörkölt witch konyhájából
Pusztapörkölt witch konyhájából
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyáva voltam, és kuktában főztem ezt a pörköltet, mert attól féltem, nem fog egyszerre megpuhulni a három különböző hús. Ráadásul nem is bárányt kellene belerakni, hanem borjút, és nem mondom, hogy lehetetlen beszerezni, de az biztos, hogy lejárnám a lábam, mire a legközelebbi boltban megtalálnám. :o) Legutóbb ugyanis így jártam, elmentem a legmesszibb üzletbe, ami csak létezik, aztán lassan-lassan csurogtam hazafelé, és megálltam mindenhol, ahol csak húst árulnak, és a házunkhoz közel esőben találtam végül is borjúhúst. 

Egy angol nyelvű szakácskönyvben találtam ezt a receptet, amit a Depression (gazdasági világválság) ideje alatt adtak ki, hogy az amerikai háziasszonyoknak ötleteket adjanak más népek ételeivel, hogy olcsón tudjanak főzni. Hah, szóval borjúhúst javasoltak a Depression alatt, akkor most mi van? Szerintem már a béka feneke is a csillagos ég ezek szerint, hehe.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss, ropogós kenyér a szaft mártogatásához, savanyú uborka vagy savanyú káposzta meg azért, hogy könnyebben emészthető legyen ez a zsíros étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuktában felforrósított zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymákat, dobjuk rá a kockára vágott húsokat. Hintsük meg paprikával, és kevergessük, amíg a hús is kicsit megpirul.
  2. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy majdnem ellepje, sózzuk. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 1 órát főzzük kis lángon.
  3. Vegyük le a fedőt, adjuk a húshoz a kockára vágott burgonyát, és kis lángon főzzük további 30 percig. Sárga krumplit használjunk, mert az nem fog atomjaira esni, mire megfő.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyes pörkölt, vegyes pörkölt burgonyával, marhapörkölt sertéshússal és báránnyal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-03-14 14:34

Kedves Witch, hat ez teljesen a mi izlesünk is! Haromfele husi, ez az igazi! (Mi a pleskavicahoz hasznalunk 3felet, de ezt a pörköltet mindenkeppen kiprobalom, söt, hogy fokozzam az elvezeteket, bogracsban! Termeszetesen eltettem a receptet, mely klasszikusan egyszerü, de eppen ezert nagyszerü!!!

Különben, ha Magyar tajak etkeit szeretned közelebbröl megismerni, ajanlom a youtubon az "izörzök" c. sorozatot - en nemregiben akadtam ra, es nem tudtam abbahagyni! Rengeteg taj, fözesek, öreg nenik isteni dolgai, stb... Nagyon jo!

Kellemes hetveget!!!
Marti

witch
witch / witch Sat, 2015-03-14 20:24

Kedves Marti!
Bogracsban csodalatos lesz, az eredeti is ugy keszulhetett, a nevebol gondolom.
Igen-igen, egyetertek az egyszeru receptek olyan varazslatosak, szinte hihetetlen!
A youtube-on feltetlen megnezem, hogy mit sutnek-foznek, engem is erdekelnek a hagyomanyos receptek, vonzanak magukhoz a tajjellegu etelek. Gyakran elamulok, hogy nehany alapanyagbol, mi kerult az asztalra regebben.
Koszonom a jokivansagot, most mar kezd itt is jobb ido lenni. Vegre olvadozik a terdig ero ho es a ferjemmel egy jo nagyot setaltunk is ma. En is kivanok kellemes hetveget Nektek!

L♥ve, witch

580
disznózsír 2 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
marhahús 50 dkg
bárányhús 50 dkg
sertéshús 50 dkg
fűszerpaprika 1 ek
víz 5 dl
2 teáskanál
burgonya 50 dkg