Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puy lencse és körtesaláta

Puy lencse és körtesaláta
Puy lencse és körtesaláta
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretként és salátaként is megállja a helyét, nagyszerű kiegészítés egy ázsiai ihletésű vacsorának. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk át a lencsét, és a babérlevelekkel együtt tegyük egy lábosba. Öntsük fel háromszor annyi vízzel, és 20 perc alatt főzzük puhára.
  2. Ha a lencse megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba.
  3. Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, szójaszószt, balzsamecetet, majd adjuk hozzá a fűszereket és a friss, reszelt gyömbért.
  4. Ha a lencse egy kicsit kihűlt, dobjuk ki a babérleveleket, és adjuk hozzá az öntetet.
  5. Kockázzuk fel a körtét, és szedjük ki a magokat a gránátalmából, majd keverjük össze a lencsével.
  6. Hidegen és melegen is fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 677
elküldve: 3
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

thefoodcrafter

Mióta szakács: 2015.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencsesaláta, gránátalmás-körtés lencsesaláta, gyümölcsös lencsesaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
lencse 200 g
babérlevél 2 db
víz 6 dl
olívaolaj 2 ek
szójaszósz 2 ek
balzsamecet 1 ek
gyömbér 15 g
rozmaring 2 teáskanál
chilipehely 1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
körte 1 közepes db
gránátalma 0.5 db
méz 1 teáskanál