Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pychotka - Hencegő

Pychotka - Hencegő
Pychotka - Hencegő
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egy pár hónapja nézegetem ezt a receptet, nagyon megtetszett, keresgéltem az alkalmat, hogy elkészítsem... Az alkalom csak nem akart jönni, így hát ma nekifogtam elkészíteni és ilyenné sikeredett. :D

Az interneten a youtube oldalán találtok segítséget az elkészítéshez.

0,25 l bögrében mértem a hozzávalókat, de azért lemértem konyhai mérlegen is, hogy kb. tudjam miből mennyit kell tenni, ezért a zárójelben feltüntetett adatok csak információképp szolgálnak.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A habhoz

A krémhez

ajánlat

Próbáljátok ki ... lehet, hogy jobban sikerül, mint nekem :))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta készítése: A lisztet összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Összedolgozzuk, és hideg helyen tartjuk.
  2. Közben elkészítjük a krémet: egy tálba teszünk egy kevés tejet, hozzáadjuk a simalisztet és a keményítő lisztet,  a vaníliás cukrot, porcukrot  és a tojássárgákat, jól összekeverjük. A másik lábasban a maradék tejet feltesszük főzni, majd hozzákeverjük a lisztes tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet összekeverjük a vajjal, majd simára keverjük.
  3. Közben kisodorjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lekenjük lekvárral.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral és a keményítő liszttel jó keményre felverjük (ha felfordítjuk  az edényt, ne csurogjon ki a fehérje).
  5. A lekváros tésztára lekenjük a tojásfehérjét, megszórjuk mandulával vagy dióval, előremelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon, 25 percig 170 fokon, majd még 10 percet pihentetjük a forró sütőben. Majd kettévágjuk.
  6. Összeállítás: a tészta egyik felét lekenjük a krémmel, majd rátesszük a tészta másik felét. Hideg helyen kb. 4-5 órát hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben.
     
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 850
elküldve: 8
receptkönyvben: 388
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Hencegő - lengyel módra, P. Walewska - pychotka

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ági988
Ági988 / Ági988 Mon, 2014-11-03 18:25

Épp most készítettem el, anyukám születésnapjára. Még nem kóstoltam meg, de a végeredménnyel, magával a süti kinézetével nem vagyok elégedett. A tésztája tocsogott a vajban amikor kivettem a tepsiből, a krém olyan sok lett hozzá, hogy amikor nagy nehezen rátettem a tészta másik felét kinyomta a tál szélére. Most beraktam a hűtőbe és várom a csodát, de lehet nem fog bekövetkezni. Szerintem egy pár hozzávaló mennyisége el van túlozva. (pl: tej, vaj)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2014-11-03 19:08

Sajnàlom, hogy nem sikerült. A képen làthatod, hogy nekem sikerült ezekkel a hozzàvalókkal ilyen mennyiségekkel. Tényleg sajnàlom!

fzizu
fzizu / fzizu Sun, 2013-01-27 23:46

Isteni finom,máskor is megcsinálom!!Én bodzalekvárral kentem meg.Azt hozzáteszem,háromszor olvastam el a címét mire kibetűztem,először piskótának gondoltam ch-val! :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-01-28 12:22

Örülök, hogy ízlett :D, én is bodzalekvárral kentem meg... saját gyártásúval... :D. A süti neve lengyelül van írva- de próbáltam más név alatt is megtalálni, hát egy cseh oldalon ilyen név alatt futott (magyarul hencegő). Üdv. Szivi

suvkat2
suvkat2 Mon, 2012-10-08 16:06

Keményítő liszt alatt az étkezési keményítőt kell érteni?

1095
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1.5 kk
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 0.5 bögre
vaj 200 g
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
porcukor 1.5 bögre
étkezési keményítő 2 csapott ek
lekvár/ dzsem 3 ek
dió 5 g
tej 0.75 l
finomliszt 4 csapott ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
tojássárgája 2 db
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 150 g