Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Queijadas

Queijadas
Queijadas
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A queijadas jellegzetes portugál édesség, az egyik leghíresebb verziója Sintrában készített queijadas de Sintra. Az édes kosárka lényege, hogy a külső tésztaréteg finom,  ropogós legyen, míg a friss sajtból (ez esetben ricotta), tojássárgából, cukorból és jó adag fahéjból álló töltelék jó krémesre süljön.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Ez a mennyiség kb. 18 kosárkára elegendő, de ez a forma méretétől is függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait egy nagy tálba kimérjük, és közepesen kemény tésztává gyúrjuk.
  2. A kész tésztát belisztezett felületen nagyjából 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval akkora alapterületű köröket vágunk belőle, amekkorák elegek ahhoz, hogy a muffiforma alját és körben az oldalát befedjék.
  3. A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban simára keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet, ezalatt a cukor feloldódik, ekkor újrakeverjük.
  4. A kivajazott muffinformákat kibéleljük a tésztakorongokkal, majd megtöltjük a krémmel, ügyelve rá, hogy maradjon 1-2 mm szabadon a tészta pereme alatt.
  5. 175°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk kicsit hűlni fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 583
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
75 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, Halloween, buli receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos kosár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

263
finomliszt 30 dkg
víz 125 ml
1 csipet
tojás 1 db
vaj 1 ek
ricotta 450 g
tojássárgája 7 db
nádcukor 175 g
fahéj 2 teáskanál