Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve Angliában au-pairkedtem, ahol az anyuka francia volt. Még tőle kértem el a receptet, aztán meg is feledkeztem róla. Majd Franciaországba sodródtam, s újra találkoztam ezzel a fenséges étellel. Ekkor megfogadtam, hogy végre itthon is fogok ilyet készíteni. Már csak a megfelelő sütőforma hiányzott, amit vasárnap sikerült is beszerezni, így nem tudtam tovább várni... :) 

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variáld, hogy még jobban magadénak érezd a quichet. (Többsajtos, húsos, brokkolis, póréhagymás, stb.)(Ha keményebb zöldséget, pl. brokkolit használsz, szintén párold elő.)
Kevés olívaolajat, mustárt, balzsamecetet keverj össze, forgasd össze egy nagy adag zöldsalátával, majd tálald a quiche mellé. Igazán finom! :)
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleszórjuk a sót és a fűszerkeveréket, majd jól összedolgozzuk, anélkül, hogy túlságosan szétolvadna a vaj. Bucit formázunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Apró kockákra szeljük a császárszalonnát vagy sonkát, megpirítjuk, majd rászórjuk a felkockátott cukkinit, padlizsánt és a felkarikázott hagymát. Fedő alatt, majdnem teljesen puhára pároljuk őket (nem kell alá sem víz, sem olaj, mert akkor elázik a tészta!)
  3. Kikeverjük a tojásokat a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (annyit, amennyi jólesik :)).
  4. A tésztát kinyújtjuk és a formába egyengetjük, úgy, hogy a pereme forma pereméig érjen.
  5. Összekeverjük a párolt zöldségeket, szalonnát a tejszínes szósszal, s a tésztára öntjük.
  6. Ha gondoljuk a  tetejére még reszelhetünk sajtot is, majd sütőbe tesszük.
  7. Mivel nem hőfokmérős a sütőm, így azt mondanám, hogy előmelegített sütőben először nagylángon, majd mérsékelt tűzőn sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. (Kb. 20-30 perc alatt)
  8. Friss zöldsalátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 293
elküldve: 18
receptkönyvben: 730
elkészítve: 25/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarka

Mióta szakács: 2009.09.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-szalonnás-sajtos quiche

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mobythegreat
mobythegreat Mon, 2013-09-02 09:33

Bocsi a szőrszálhasogatásért, de quiche lorraine csak bacont tartalmaz. Persze a quiche-nek nagyon sok variációja ismert.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Thu, 2013-06-27 12:33

Ez sokkal jobb recept mint a cukkinis quiché(?),és egyszerűbb is.Én a tésztába 15 dkg vaj mellé tettem egy púpos evőkanál tejfölt és hogy egy edényt megspóroljak,amiben sütöttem abban gyúrtam össze.3 féle sajttal csináltam,köztük egy füstölttel.De ezt Te is írtad, hogy bátran variáljunk.Gratulálok!!!!!Nagyon finom!!!

dreka
dreka Sun, 2011-01-16 19:54

ma megcsináltam, életem első quiche-e. :) Mindjárt kész, remélem, hogy tetszeni fog férjemnek is. Az illata alapján valószínűleg nagyon fincsi lesz... Majd megírom, ha eszembe jut, hogy mennyire fogyott el :)

dreka
dreka Sun, 2011-01-16 19:54

ma megcsináltam, életem első quiche-e. :) Mindjárt kész, remélem, hogy tetszeni fog férjemnek is. Az illata alapján valószínűleg nagyon fincsi lesz... Majd megírom, ha eszembe jut, hogy mennyire fogyott el :)

Klarka
Klarka / Klarka Wed, 2010-10-06 10:39

Sziasztok,

Elnézést a megkésett válaszért, rég néztem az oldalt :S

Szóval, én sem hámozok semmit, a padlizsánt csak akkor ha már nagyon öregecske, és tényleg kicsit vastag a héja. Ezt ha megnyomkodod, megtapogatod, érzed, kicsit keményebb, nem olyan zsenge. Vagy szelsz belőle egy szeletet és ott már látod is.

A sütőforma mérete: én IKEA-ban vettem hozzá, abszolut tökéletes, mert kerámia, így szépen átmelegszik, nem éget és megsül benne minden. Ez az: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20132919 (Amúgy 29 cm :)).

Remélem még olvassátok a válaszokat és segítenek kicsit. :) Klarka

Bendi
El Bendi / Bendi Thu, 2010-07-15 14:57

hmmm... még nem volt szerencsém kemény héjú padlizsánhoz... szerintem aminek feszes a héja és szép fényes, az biztosan friss, zsenge.

Toscana54
Toscana54 Mon, 2010-07-12 17:09

Gyakran kimarad a receptekből, hogy hámozni kell -e a cukkinit vagy a padlizsánt (vagy ha gomba van benne, akkor azt). Itt is hiányzik. Ha most a válasz az, hogy a zsengét nem, akkor szeretnék némi iránymutatást kérni a zsenge padlizsánhoz. Vagyis: miről ismrem föl a zsenge padlizsánt? (A cukkinivel nincs ilyen bajom.) Köszönöm!

Bendi
El Bendi / Bendi Wed, 2010-07-14 14:19

Kedves Toscana54, én soha sem hámozom meg a padlizsánt, sem a cukkinit. Ilyet még nem is hallottam.. a héjában van a vitamin, mint tudjuk, együk meg nyugodtan. :-)

Toscana54
Toscana54 Wed, 2010-07-14 15:15

Köszönöm ez így rendben, de a padlizsán héja lehet élvezhetetlenül kemény. Még mindig nem tudom, milyen is zsenge állapotában, vagyis, miről ismerem föl a zsenge padlizsánt???

soroskovacs
soroskovacs Wed, 2010-06-30 14:22

Kedves Klarka!
Azt szeretném kérdezni,hogy tudsz-e egy sütőforma méretet mondani?Mondjuk ha tepsibe,vagy jénaiba szeretném megcsinálni,úgy kb. hányszor hanyas legyen?K.Anikó

1242
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
1 csipet
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 dl
tojás 3 db
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 db
bacon 5 dkg
zöldhagyma 1 db
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg