Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quiche padlizsánnal és sajttal

Quiche padlizsánnal és sajttal
Quiche padlizsánnal és sajttal
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan össze kellett ütni valami ehetőt. Márpedig a padlizsán nemcsak hogy ehető, de számomra minden formájában fejedelmi kaja. :))

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A rakományhoz

ajánlat

A tésztából nyugodtan gyúrhatunk dupla mennyiséget egyszerre, és a felét elfagyaszthatjuk. A fűszerezés tetszés szerinti. A tejbe öntött ecettől a tészta omlósabb lesz. Frissen és később melegítve is jó, hidegen még nem próbáltam. Ha nincs kerámia quiche-formánk, szerintem kapcsos tortaformában vagy tepsiben ugyanígy süthető, fő, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, belereszeljük a hideg vajat. Az ecetet a tejbe csepegtetjük, majd a végén összegyúrjuk a tésztát (igen, tojás nélkül). Legalább 1 órán át hideg helyen pihentetjük.
  2. A padlizsánt megmossuk felkockázzuk, és besózzuk.
  3. Közben felcsíkozzuk a bacont, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és a feldarabolt paprikát. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, én még egy kis toszkán fűszerkeveréket tettem bele (ami tartalmaz szárított fokhagymadarabokat, bazsalikomot, oreganot és chilipelyhet, tehát pikánsan csípős).
  4. Ha a padlizsán már eleget izzadt, kissé kicsavarjuk, rádobjuk a hagymás-paprikás keverékre, és rövid idő alatt nem túl löttyedtre pároljuk.
  5. Amikor a tészta kipihente magát, kb. 25 cm átmérőjű körré kinyújtjuk. A kivajazott quiche formába beleterítjük, körben a szélét egyenesre igazítjuk, villával megszurkáljuk és rózsaszínűre sütjük.
  6. Míg sül, felverjük a 3 tojást pici sóval és borssal, hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet és a tejfölt.
  7. Ha a tészta rózsaszínűre sült, kivesszük a sütőből, bekenjük a tojásos keverékkel, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a sült zöldségeket. A tojásos masszába beleszórjuk  a reszelt sajtokat, és az egészet ráöntjük a zöldségekre. 
  8. Paradicsomkarikával díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 105
elküldve: 24
receptkönyvben: 653
elkészítve: 23/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsános pite, sajtos-padlizsános pite, quiche padlizsánosan

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mytzee
Mytzee Thu, 2013-04-18 20:06

Kis családom legújabb kedvenc étele! Eddig a sajttorta volt az első számú, de megdőlt a nyerő sziréiája. Minden elismerésem Tomatotreenek, és nagy öröm számomra, hogy megtaláltam a receptjeit, mert teljesen kompatibilis az ízlésünk! :D

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2013-04-19 11:03

Fülig ér a szám a hozzászólásodtól, kedves Mytzee és örülök, hogy hasonló az ízlésünk!!! :)) Köszönöm! Hát akkor süssünk-főzzünk! :))

Riuska
Riuska Fri, 2013-01-25 01:38

Szia!
Most találtam meg ezt az íncsiklandozó receptet! :)
Az lenne a kérdésem,hogy pite tálban is lehet sütni vagy csak quiche sütőben?
Őszintén szólva nem is tudom milyen ez a sütő.
De úgy látom,hogy nagyon hasonlít a pite sütőre.
Mindenesetre ki kell próbálnom,mert nagyon guszta! :)
További jó sütögetés! :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2013-04-19 11:07

Szia! Hú de gáz, én ezt "kissé" megkésve találtam meg, és csak remélni tudom, hogy feltaláltad magad! Amikor dupla adagot csináltam, az egyiket kapcsos tortaformában sütöttem, úgyhogy szerintem a pitesütő is jó. A quiche sütő amúgy kerámia.
Szép hétvégét!
Gigi

birgi74
birgi74 Tue, 2012-10-30 19:21

szia! most fogom kiprobalni a receptet, de csak ahogy olvasom, es mar keszitem is, most latom, h bacon es tejfol is kell bele. mondjuk tejfol nincsen itthon, gondolom, jo a kefir is :) ja igen, tejfol, mennyi tejfol? egy egesz? :)
ne hargudj, csak a hozzavalokban nem lattam, se a tojast, se a tejfolt :) az elozoleges elolvasaskor is csak a tojas jutott el a tudatomig :)
megoldom, nagyon raindultam az izere a fejemben, szoval most megcsinalom :) egyeletemegyhalalom :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2012-10-30 22:42

Lehet, mostanra kicsit elkéstem a válasszal,de remélem, még életben vagy! :))
Nem telefonról olvastad? Mert ott nem lehet lejjebb görgetni a hozzávalókat, egyébként ott van minden, a frászt hoztad rám, hogy bénán tettem fel. :))
Hogy sikerült?

nyitnikek
nyitnikek Tue, 2012-10-30 13:48

Köszönöm, sikert arattam vele vacsorára, igaz közvetlenül a tésztára nem tettem, csak az egész öntetet a tetejére, és néhány percig a sütőben átsütöttem. Nagyon ízlett, bekerült a receptjeim közé!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2012-10-29 10:18

Igazad van, tényleg nem írtam egyértelműen.
Szóval: a tojásos kutyulék EGY RÉSZÉVEL kenjük meg a tésztát. (Az én receptem így szól, ez szerintem egyfajta szigetelés, hogy a tészta ne ázzon el.) Aztán rápakoljuk a zöldségrakományt, és a tojásos cucc maradékába megy a reszelt sajt, és ezt a keveréket öntjük a zöldségekre.
Természetesen sütjük, amíg kicsit megpirul, vagy legalábbis átsül.
De szerintem, ha a felvert tojásba mindent egyszerre beleteszel és ráöntöd a tésztára, akkor is ugyanez lesz az eredmény. :))

nyitnikek
nyitnikek Mon, 2012-10-29 09:53

Bocsánat, nagyon tetszik, csak a vége nekem furcsa. A tojásos kutyulékkal megkenjük a kisült tésztát először, aztán ugyanebbe a kutyulékba keverjük a sajtot és ráöntjük. Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de nem értem, ill. a tapasztalat alapján én a tetejére önteném és aztán természetesen visszatenném még a sütőbe..... ???

738
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
1 tk
ecet 1 tk
tej 5 ek
padlizsán 1 db
paprika 1 db
lila hagyma 1 db
bacon 4 szelet
olívaolaj 2 ek
tojás 3 db
tejföl 15 dkg
sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db