Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quinoa alapú húsmentes pizza

Quinoa alapú húsmentes pizza
Quinoa alapú húsmentes pizza
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csináltam egy óriás adag quinoat ebédre. Persze, hogy megmaradt a fele, és gondolkodóba estem, hogy hogyan is használjam fel. Mivel pizzát kívántam, így nem volt kérdéses. A képen látható egy főre készített pizza az fele mennyiségből készült, mint a recept.

hozzávalók / 3 adag

Pizzaalap

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzaalap

  1. A quinoat megpiríthatjuk egy kicsit olívaolajon, majd megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben. Lehet talán kevesebb víz is, jobb, ha egy kicsit összeáll a végén.
  2. Adjuk hozzá a kedvenc fűszereinket (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, rozmaring vagy mexikói fűszerkeverék...) és sót.
  3. Amint kész hagyjuk kihűlni, jobb, ha maradékot használunk, és mondjuk állt egy éjszakát a hűtőben.
  4. A kihűlt quinoahoz adjuk hozzá a felvert és egy kicsit megsózott tojásokat, majd a zabpelyhet is, csináljunk belőle egy gombócot (eleinte még folyósabb lesz).
  5. Várjunk 20 percet, és utána egy sütőpapírral bélelt tepsire csináljunk egy nagy köralapot a masszából. A képen látható pizza fele annyi hozzávalóból készült, mint a recept. Szóval vagy egy nagy pizzát csinálunk, vagy két kisebbet. Ki mit szeret jobban, sütés után könnyen vágható lesz, nem fog szétesni.
  6. Tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 10-15 percre, amíg egy picit a tojástól összeáll a pizzaalap. Amint kész, utána pakoljuk rá a kedvenc feltétünket, és toljuk vissza, amíg meg nem pirul minden a tetején.

Feltét

  1. Kenjük meg a pizzaalapot ketchuppal, chilipasztával vagy passzírozott, ízesített paradicsommal.
  2. Egy pici olívaolajon pirítsuk meg a besózott (vagy szójaszósszal meglocsolt), felaprított tofukockákat, és tegyük a pizzaalapra.
  3. Vágjunk karikákra egy kis padlizsánt és egy paradicsomot, és azt is tegyük a pizzára, majd bazsalikomlevelekkel és fetasajttal szórjuk meg.
  4. Végül süssük ropogósra az egészet :-) kész is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Quinoa pizza, húsmentes pizza, pizza quinoából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
quinoa 120 g
víz 240 ml
olasz fűszerkeverék 1 ek
0 ízlés szerint
tojás 2 db
zabpehely 40 g
ketchup 1 ek
tofu 150 g
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
padlizsán 1 kis db
bazsalikom 10 levél
feta sajt 60 g