Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quinoa brokkolis zöldséggel

Quinoa brokkolis zöldséggel
Quinoa brokkolis zöldséggel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A quinoa egy nagyon ősi étel - Dél Amerikában kb. 5000 éve fogyasztják. A Nyugati kultúrában az elmúlt évtizedben kezdett elterjedni. Nagyon gazdag tápanyagokban, számos egészségre kedvező hatása van. A quinoa nagyon ízletes, könnyű elkészíteni, kellemes íze, nagyon sokféle fűszerezéssel harmonizál. Ráadásul még gluténmentes is:)

hozzávalók / 4 adag

Quinoa

  • 1.33 bögre quinoa (4* 1/3 csésze)
  • 5 dl víz (2 csésze)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ízlés szerint

brokkolis zöldség

ajánlat

Szedd ki tányérra a zöldséget és a quinoat, locsold meg olívaolajjal, és tálalhatod is:) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A quinoát egy szűrőbe mossuk meg alaposan addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd csöpögtessük le.
  2. Tegyünk fel egy edényt a tűzre, majd öntsük bele a lecsöpögtetett quinoát, és szárazon pirítsuk meg egy picit.
  3. Majd öntsük fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel. Tegyük a vízbe a kurkumát és a sót ízlés szerint. Majd forraljuk fel, és takarékon lefedve főzzük, amíg a víz el nem párolog róla (kb. 25 perc.) Néha nézzünk rá, ha elfőtt a víz és még nem puha a quinoa, akkor egy icipici vizet tegyünk hozzá.
  4. Amíg a quinoa elkészül, pucoljuk meg a répákat és vágjuk karikára, a brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg.
  5. Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd ha felmelegedett, tegyük bele a római köményt, amikor picit megpirult, tegyük hozzá a koriandert.
  6. Adjuk hozzá a répákat, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a répa puhulni, majd tegyük hozzá a brokkolit is, és pirítsuk meg - ha szükséges, egy csipet vizet tehetünk még hozzá, hogy a megpuhuljon.
  7. A végén adjuk hozzá a petrezselymet , sót, borsot, és forgassuk össze.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 21 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

quinoa, quinoa zöldségekkel vegán, vegetáriánus gluténmentes egytálétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timmmmmmi
Timmmmmmi Sat, 2016-09-10 09:45

Kedves Kati!
Kicsit félve álltam neki a receptnek, főleg, mert az összes receptes oldalon ugyanez a fénykép van fenn. Nem néztem utána, lehet mind Te töltötted fel a többi oldalra is.
Jó lett volna megjegyezni valahol a recept leírásában, hogy ugyanúgy fut és habzik főzés elején , mint pl a felesborsó. Nem voltam rá felkészülve, de szerencsére a lábosban maradt. Más negatív élményem nem volt.
Nagyon finom, nem csak ebben a receptben. Bármilyen ételben , ételhez jó szerintem, amit rizzsel vagy kölessel csinálok. Köszönöm , hogy feltöltötted. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

317
quinoa 1.33 bögre
víz 5 dl
kurkuma 1 teáskanál
0 ízlés szerint
sárgarépa 4 közepes db
brokkoli 1 közepes db
ghee 2 ek
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint