A mandulát és a quinoát kávédarálóban megdaráljuk.
Az étcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját az olvasztott csokival, vajjal és a cukorral, csipet sóval, kakaóval és a vanília kivonattal kikeverjük.
A száraz és a nedves hozzávalókat spatulával összeforgatjuk.
Egy 20 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ebbe töltjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Tölteni
A kihűlt tortát középen kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a narancslekvárral, majd rátesszük a tetejét.
Egy kevés lekvárral vékony rétegben a tetejét is megkenjük, majd jól megszórjuk kakaóporral.
Narancsszelettel díszíthetjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Tészta
A mandulát és a quinoát kávédarálóban megdaráljuk.
Az étcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját az olvasztott csokival, vajjal és a cukorral, csipet sóval, kakaóval és a vanília kivonattal kikeverjük.
A száraz és a nedves hozzávalókat spatulával összeforgatjuk.
Egy 20 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ebbe töltjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Tölteni
A kihűlt tortát középen kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a narancslekvárral, majd rátesszük a tetejét.
Egy kevés lekvárral vékony rétegben a tetejét is megkenjük, majd jól megszórjuk kakaóporral.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!