Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quinoás májjal töltött pulykamell

Quinoás májjal töltött pulykamell
Quinoás májjal töltött pulykamell
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeknek rántott szelet készült, nekem pulykamáj. A pulykamellből sikerült 2 olyan szép nagy szeletet vágnom, hogy kiáltott a töltelék után.:) Így jött az ötlet! A puffasztott quinoa nagyon finom, egészséges alapanyag - megpuhul, magába szívja a nedvességet, de a formáját megtartja. Sajnos nem olcsó, de helyettesíthető főzött quinoával vagy kölessel is.

hozzávalók / 2 adag

Töltelék

Pulykahús

ajánlat

Előre összeállítható étel, így vendégvárónak is tökéletes, hiszen frissen sütve is gyorsan elkészül. Szépen szelhető, hidegen is mutatós, finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A lilahagymát vékonyra szeljük, megdinszteljük.
  2. A felcsíkozott májat hozzáadjuk, megpirítjuk, fűszerezzük, majd pici víz hozzáadásával puhára pároljuk. (Sót csak a végén szoktam bele tenni - amikor a tűzről lehúzom - és lefedve hagyom hűlni a májat, így szépen magába veszi a sót.) Tehetünk bele fokhagymát is.
  3. A langyosra hűlt májhoz hozzákeverjük a quinoát, fél merőkanálnyi szaftot is tegyünk hozzá. Aprítsuk bele a metélőhagymát, és hagyjuk állni.

Pulykahús

  1. A szép, nagy pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  2. Fektessünk egy bacon vagy sonkaszeletet a húsra, halmozzuk rá a töltelék felét. Tekerjük fel, és rögzítsük a tekercset fogpiszkálóval össze.
  3. 2-3 szelet baconnal vagy sonkával borítsuk be a tekercset.
  4. Kevés olajon, lefedve süssük-pároljuk készre 10-15 perc alatt. Ha átsült a hús, vegyük le a fedőt róla, és magas hőfokon pirítsuk át a tekercsek külsejét.
  5. Nagyon kiadós, laktató (nekem egy fél tekercs elég volt :). Friss salátával kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött pulykamell, májjal töltött pulykamell, göngyölt pulykamell májjal töltve, gluténmentes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

827
quinoa 5 dkg
pulykamáj 20 dkg
lila hagyma 1 közepes db
köménymag 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
metélőhagyma 10 szál
víz 1.5 dl
pulykamell 30 dkg
bacon 8 szelet
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek