Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rablóhús 1.

Rablóhús 1.
Rablóhús 1.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


A rablóhús is tipikusan az az étel, mely változatainak se szeri, se száma. Nálunk nagy családi kedvenc, édesapám reszortja, mindig ő készíti. Ez most kivételesen az én kezem műve, de pontról pontra ugyanazokkal a hozzávalókkal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A szalonna bőrkéjét levágjuk, kb. fél centiméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra. A hagymákat megpucoljuk, fél centis karikákra szeleteljük.
  2. A nyársakra tűzdeljük tetszőlegesen váltakozva az felszeletelt alapanyagokat. A pirospaprikát az olajba keverjük és megkenjük vele a kész nyársak minden oldalát.
  3. Parázsló faszén felett kb. 20 perc alatt megsütjük, közben néhányszor megforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön. Zöld saláta illik hozzá.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 64 254
elküldve: 3
receptkönyvben: 812
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tobzódó
Tobzódó Mon, 2016-07-04 10:58

Nagyon tetszik ez az oldal a receptek jók , érdemes kipróbálni mindet.

Tobzódó
Tobzódó Mon, 2016-07-04 10:56

Nagyon teszik ez az oldal a receptek jók , érdemes kipróbálni mindet .

csordaszakácsa
csordaszakácsa Sat, 2014-01-11 19:05

Sziasztok.
Én is kipróbáltam a receptet. Csodásan sikerült, igaz én téli időjárás miatt a sütőben készítettem el. Alufóliába betekerve megpároltam majd kicsomagolva készre pirítottam. A fűszerezésben annyit változtattam hogy a piros paprika helyet egy picike erőspistát csempésztem az alufóliába. Csodásan pikáns lett tőle. Megyek és elkészítem újra.

gomboc-arthur
gomboc-arthur Wed, 2013-06-05 19:45

Szia!
Én még csak most bukkantam rá erre a receptre, de az eső miatt sütőben került elkészítésre, viszont így is isteni finom volt! Nem is gondoltam volna! Kárpótlás volt a rossz idő miatt :-)

Lidi
Lidi Sun, 2010-03-14 09:40

Sztorim az nincs,de van egy elméletem!
Szerintem azért ez a neve,mert a régi szép időkben,a rablóknak semmijük nem volt.
Ott vertek tanyát ahol tudtam.A szabad tűzön csinálták meg a kis kajájukat.
Gondolom a nyárs volt a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb.
Edényük nem biztos hogy volt,de faágat mindenhol lehetett találni!
De ha meg tudtok valami érdekeset,kíváncsi lennék rá!
Lidi

petra
Petra / petra Sun, 2009-01-18 20:28

kedves Bala,
ezen már én is eltöprengtem és megpróbáltam utánanézni, de nem jártam sikerrel
mindenesetre nem adom fel a kutatást, és amint megtudom, megírom:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-01-17 21:06

Miért hívják a rablóhúst rablóhúsnak?
Van ennek valami sztorija?

Veres Kati2
Veres Kati2 Sun, 2012-09-09 09:14

A rablóhús eredetét aránylag könnyű megmagyarázni, elég csak a nevét megvizsgálni, és máris megvan a történet alapgondolata.Ezek szerint a rablóhúst nevéhez hiven az erdei rablók találták fel, akik jó haramiákhoz illúen előnyben részesitették a szabad rablást úton –útfélen, erdőn-mezőn, ki hol érte.Akkoriban a rablók nem voltak válogatósak és nem vetették meg a marhacsordákat vagy juhnyájakat, ezen kivűl rátették a kezüket minden háziállatra amit csak megfoghattak a tanyák környékén vagy a vásárokon.Ezért aztán a rablóhús mindenféle vegyes húsokból készül-mikor mi akadt-de a nyársra húzott hús közé vegyitettek hagymát, paprikát, gombát-kinek mi volt a tarsolyában.Végül a nyársra húzott húst és zöldséget megsütötték a tábortűznél, majd amikor az étel elkészült egyenesen a nyársról ették le a finom falatokat.Arra nem született szabály, hogy milyen húsból készülhet,ez mindig a rendelkezésre álló alapanyagoktól és a szakács fantáziájától függ,viszont kötelező, hogy az ételt szabadtüzön vagy faszénparázs fölött kell elkésziteni.
Itt találtam:) http://www.gastronomy3.sokoldal.hu/etelnevek

petra
Petra / petra Sun, 2008-06-29 07:37

Szia Edit! Örülünk, hogy tetszik az oldal:-) Ami a szalonna rablóhúshoz való előkészítését illeti: köszi az észrevételt, valóban elírás történt, nem millimétert, hanem centimétert szerettem volna írni, tehát helyesen így szól: az egész darab füsölt szalonnából először is fél centi vastag szeleteket vágunk, majd ezeket a szeleteket két centiméter széles darabokra vagdossuk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-06-29 04:58

Sziasztok!
Nagyon tetszik az oldal, a sok színes fotóval, valóban étvágygerjesztő, ötletes, hogy a képre kattintva jön be a recept.
A rablóhús leírásánál találtam. Egy észrevétel: "A szalonna bőrkéjét levágjuk, kb. fél milliméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra." Nincs ebben semmi tévedés? Nekem nem világos egészen, hogy mit és mekkorára kell vágni. Köszönöm. Ditke

683
csirkemell filé 800 g
kolbász 150 g
füstölt szalonna 100 g
vöröshagyma 4 közepes fej
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 2 kávéskanál