Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rablóhús Zsanna-manna konyhájából

Rablóhús Zsanna-manna konyhájából
Rablóhús Zsanna-manna konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már évek óta készítem ezt a finom fogást, de persze csak akkor fogok hozzá, ha van időm rá. Akár ünnepi ételként, akár vendégseregnek jó választás, mert előre el lehet készíteni a nyársakat.

Köretnek ugyanilyen nyársra húzgált krumplit szoktam készíteni: alufóliába csomagoláskor sózom, borsozom, egy pici ételízesítőt szórok rá, és olajjal meglöttyintem. Ja, és kovászos uborkával kötelező!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Ha vastagabbra sikerülnek, akkor egy picit ki lehet klopfolni őket.
  2. A grill fűszerkeverékkel beszórjuk a húskockákat, loccsantunk rá egy kevés olajat, jól átforgatjuk, és legalább 1 órát hagyjuk a hűtőben, hogy pácolódjon egyet.
  3. Míg pihen a husi, elő lehet készíteni a többi hozzávalót is: a főzőkolbászt felkarikázzuk, a császárszalonnát felszeleteljük kb. 2x3 cm-es katonákra, a vöröshagymát pedig felkarikázzuk kicsit vastagabbra.
  4. Hurkapálcára kezdjük felhuzigálni a hozzávalókat, nálam a sorrend mindig a következő: hús, főzőkolbász, szalonna, hagyma, és így tovább mindaddig, míg van hozzávalónk.
  5. A nyársakat alufóliába csomagoljuk, a lezárásuk előtt még egy picike olajat löttyintünk rájuk.
  6. Tepsibe rendezgetjük őket, szorosan egymás mellé, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy az utolsó 10 percre kicsomagoljuk, hogy piruljon is egy kicsit. (Már kitapasztaltam, hogy akkor van kész, mikor a hagyma vajpuhára párolódik - addigra a hús is megsül.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 796
elküldve: 7
receptkönyvben: 154
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pácolt grillnyárs, sertéshúsos grillezett nyárs, kolbászos-hagymás sertéshús nyárson

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
sertéscomb 50 dkg
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
főzőkolbász 20 dkg
császárszalonna 40 dkg
vöröshagyma 10 kis db
napraforgó olaj 2 ek