Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rác paprika

Rác paprika
Rác paprika
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudtommal szerb étel, legalábbis Nagymamám mindig ezt mondja. A család régi receptje, sok tejföllel, kenyérrel és kovászos uborkával a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Töltelékhez

Összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tölteléket a felsoroltakból ízlés szerint összeállítjuk.
  2. Tepsiben lefektetjük a kicsumázott paprikákat, a tölteléket belesimítjuk, kilapítjuk. Minél nagyobb a paprika, annál jobb.
  3. Tetejére sorrendben: bacon, hagyma, paradicsom, 1 kanál tejföl kerül.
  4. Egy kis pohár vizet aláöntünk, 1-2 kisebb ek.zsírral, fólia alatt kb. 25-30 perc alatt készre sül.
  5. Utána megpirítjuk a tetejét. Ha a víz elpárolgott,  zsírral pótoljuk. Akkor jó, ha a paprika már jól megfonnyadt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sisqo

Mióta szakács: 2013.07.19.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött paprika, darált húsos töltelékes paprika, paprika töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

677
darált sertéshús 500 g
tojás 1 db
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 kis fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprika 5 közepes db
bacon 10 szelet
vöröshagyma 3 közepes db
paradicsom 3 közepes db
tejföl 1 ek