Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácpaprikás

Rácpaprikás
Rácpaprikás
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első kuktám mellé kaptam egy receptfüzetet, abban szerepelt a rácpaprikás. Hamar megszerettük. A kelkáposzta adja a különlegességét. A későbbiekben bográcsban is elkészítettük, és rájöttünk, hogy így az igazi. Az idők folyamán finomítottunk rajta itt-ott egy kicsit. Aki szeptemberben látogat a kertünkbe, bizton számíthat a rácpaprikásra. Szombat este is már jócskán szedtünk a bográcsból, mire eszembe jutott a fényképezés.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom nem csak bográcsban, de otthon fazékban készítve is. Ekkor hagyományos pörköltnek készítem az alapot, aztán jön bele a paprika, paradicsom, majd a kelkáposzta és végül a krumpli. Aki csípősen szereti már eleve tehet bele csípős paprikát. Az unokák miatt én csak az asztalra készítem oda.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A paprikát kicsumázzuk, felszeleteljük.
  4. A paradicsom tetejét kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, és meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
  5. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  6. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, laskára vágjuk.
  7. Amikor mindezzel készen vagyunk, a bográcsba tesszük a zsírt, felforrósítjuk, megforgatjuk rajta a húst.
  8. Ha fehér, rádobjuk a hagymát, zöldpaprikát, együtt egy kicsit pirítjuk.
  9. Megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, felöntjük a borral.
  10. Hozzáadjuk a paradicsomot.
  11. Negyedóra múlva hozzáadjuk a kelkáposztát. Ha nagyon elfőné a levét, borral vagy vízzel pótoljuk.
  12. Ha már puha, beletesszük a krumplit, és tovább főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
  13. Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 061
elküldve: 15
receptkönyvben: 174
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges sertésragu bográcsban, bográcsos paprikás sertéspörkölt kelkáposztával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Atlasz
Atlaszító / Atlasz Sun, 2013-04-21 10:07

Nagyon szimpatikus recept, el is készítem bográcsba. Viszont kicsit fura nekem, hogy nincs benne fokhagyma meg kömény. Valóban ne tegyek bele, vagy csak lemaradt a hozzávalókból?

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2013-04-21 19:48

nem maradt le a fokhagyma. Legalábbis én soha nem készítem fokhagymával. de ki lehet próbálni... Most indul a bogrács szezon, csak rajta! Üdv Zsuzsa

413
sertéshús 50 dkg
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 2 kk
zöldpaprika 5 db
paradicsom 3 db
burgonya 50 dkg
kelkáposzta 50 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint