Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácponty 2. - cserépedényben

Rácponty 2. - cserépedényben
Rácponty 2. - cserépedényben
135 perc / előkészület: 45 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször elkészítettem, általában karácsony környékén. Baráti társaságom egyik kedvence.
Egyszerű de annál nagyszerűbb étel!
A most elkészült adag egy kedves barátomnak készült, aki sokat segített Nekem, én pedig ezzel kedveskedtem Neki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem vagyok borszakértő, inkább csak borszerető ember. Mi a Nyakas pincészet Budai Chardonnay száraz borát iszogattuk hozzá. El is fogyott estére. Én még el tudnék képzelni hozzá félszáraz fehér bort is a lecsó miatt. 
Az biztos, hogy előtte jó a száraz bor étvágycsinálónak (bár ha valaki az illatától nem lesz éhes, annak ne is adjunk belőle :) ), hozzá inkább félszáraz bort  javasolnak a szakértők.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cserépedényt beáztatjuk a használati utasítás szerint.
  2. A halat megfosztjuk fejétől és uszonyaitól, és persze zsigereitől is.
  3. Besózzuk, és kb. 15 percet pihentetjük.
  4. A krumplit sós vízben, héjában félkészre főzzük.
  5. A szalonnát felszeleteljük, és 1,5-2 cm-es csíkokra szeljük.
  6. Egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd félre tesszük.
  7. A halat ezen a zsiradékon mindkét oldalán elősütjük.
  8. A krumplit ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
  9. A pirított szalonnát a cserépedény aljában elterítjük.
  10. A felkarikázott burgonyát szépen sorban elosztjuk rajta.
  11. A tetejére fektetjük a halat.
  12. Ráöntjük a lecsót ( vagy a friss zöldségeket rákarikázzuk).
  13. A pirospaprikát belekeverjük a szójajoghurtba, és bőségesen meglocsoljuk vele a halacskát és a krumplit is, kerüljön minden hova :).
  14. Fontos hogy HIDEG sütőbe tegyük, mert különben a cserépedény elreped!
  15. Kb. 90 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 398
elküldve: 4
receptkönyvben: 180
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós-krumplis rakott hal, cserépedényben sült ponty lecsós krumplival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lgabimezei12
Lgabimezei12 Thu, 2015-08-27 15:20

Megsütöttem, normál 20%-os tejföllel - igazán jó recept, nagyon gyorsan fogyott, minden ízt magába szívott a krumpli, a család nem győzte dicsérni :-)
A recept pontos és egyértelmű :-) Köszönöm, igazán finom lett :-)))

ildd
ildd Thu, 2014-07-31 16:59

Sziasztok!

Hol lehet szójajoghurtot venni? milyen márka, melyik bolt?

köszi

Puzsi
Puzsi / Puzsi Fri, 2012-03-09 19:18

Természetesen, de akkor én inkább tejfölt ajánlanék, a szójából azért joghurt, mert azt használom tejföl helyett. Így szaftosabb, kicsit markánsabb lesz, mintha joghurttal készítenéd.

Remélem ízleni fog! :)

Puzsi

923
ponty 1.5 kg
burgonya 1.5 kg
füstölt szalonna 20 dkg
lecsó 50 dkg
szójajoghurt 250 ml
fűszerpaprika 1 teáskanál