Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácson sült krumpli

Rácson sült krumpli
Rácson sült krumpli
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legegyszerűbb sült krumpli. Hólyagosra sül, nagyon finom. Persze lehet bolondítani a tejfölt fokhagymával, sőt túrót, tejfölt, vajat, fokhagymát összekeverhetünk - de ez nem lényeges. Éppen egyszerűségében rejlik a titok. Hűvös őszi, téli estéken nagyon jó vacsora.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Amíg a sütő melegszik, meghámozzuk a krumplit.
  3. Megmossuk, majd keskeny - lehetőleg egyforma méretű - gerezdekre vágjuk a krumplikat.
  4. Közvetlenül a sütőrácsára helyezzük a még vizes krumlidarabokat, és aranybarnára sütjük.
  5. Tejföllel, vajjal, sóval kínáljuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 504
elküldve: 6
receptkönyvben: 356
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös sült krumpli, sütőrácson sült burgonyagerezdek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nettunderke
nettunderke Wed, 2012-08-01 23:57

elmentettem kiprobalasra; bar halvany gozom sincs hogyan tudom megsutni rajta mert az enyemrol biztos lepotyog

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Wed, 2012-08-08 20:05

Ki ne próbáldd ebben a melegben. Várj kelle addig, míg hűvösek lesznek az esték. Ha aggódsz, hogy a rácsról leesik a krumplidarab, tegyél a rácsra egy alufólia darabot! Én nagy krumplikat használok, azt darabolom hosszúkásra. Nagyobb darab tovább sül, vékonyabb darab rövidebb ideig - no meg a krumplitól is függ. Amikor hólyagosodni kezd és szép színe van, akkor kész! Csak bátran! megéri!

márti4712
márti4712 Tue, 2012-07-31 10:37

Én héjában szoktam sütni a sütőben,persze jól lesikálom a krumplit és amikor a héja ropogós és a hústű könnyen beleszalad,kereszt alakban bevágom a krumplit és saját készítésű fűszervajat teszek a forró vágatokba,de a te önteteddel is biztosan finom.Próbáld ki ezt is!

282
burgonya 1 kg
tejföl 1 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint