Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos almás pite ahogy A konyha világa készíti

Rácsos almás pite ahogy A konyha világa készíti
Rácsos almás pite ahogy A konyha világa készíti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész évben készíthető, finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

töltelékhez

lekenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal, majd a többi alapanyag hozzáadása után a tojással és a tejföllel összeállítjuk a tésztát.
  2. Egy kisebb és egy nagyobb cipóvá formázzuk. Hűtőszekrényben pihentetünk, amíg a töltelék elkészül és kihűl.
  3. A nagyobb tésztát 38 cm-es tészta koronggá nyújtjuk, majd egy 30 cm-es porcelán pitesütőbe terítjük, az oldalához igazítjuk a tésztát, hogy a formát felvegye. Az alját villával sűrűn megszurkáljuk, dióval megszórjuk.
  4. Ráöntjük a kihűlt tölteléket.
  5. Tetejére rácsozzuk a kisebb tésztából készült 2 cm széles tésztacsíkokat.
  6. Majd a felvert tojással lekenjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

töltelékhez

  1. Az almát lereszeljük, majd az egyik citrom levével meglocsoljuk.
  2. A cukrot aranybarnára pirítjuk, majd a kinyomkodott almát hozzáöntjük.
  3. Ráöntjük a második citrom levét, a fahéjat, és 1/2 dl felfogott almalében elkeverjük pudingport. Az egészet épp csak összekeverjük, összeforgatjuk, majd levesszük a tűzhelyről.
  4. Ha kihűlt, a tésztára öntjük.

lekenéshez

  1. Tetejére felvert tojást kenünk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 224
össznézettség: 194 544
elküldve: 19
receptkönyvben: 249
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rácsos almás, almás pite, almás rácsos

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schnucki89
schnucki89 Thu, 2017-10-19 18:47

Éppen az imént sütöttem meg, némi változtatással. Az enyém zablisztből készült, tettem bele pici sütőport. Az almám egy csepp levet nem eresztett, így a pudingot tejjel kevertem össze, és úgy forraltam egyet az almával együtt. Az illata szuper! Remélem az íze is az lesz :D Köszi a receptet!
P.S.: a tészta neked is darabokra potyog? Vagy az a zabliszt miatt lehetett? Csináltam már linzert, az ennyire nem morzsálódott.

jucc_94
jucc_94 Sun, 2017-04-16 07:59

Nekem borzasztó lett a tésztája, többet biztosan nem csinálom meg ezt a receptet

Kaccc
Kaccc Sun, 2017-02-12 18:03

Bocs, ha hülye kérdes, de az mit jelent, hogy a cukrot aranybarnára pirítjuk? Karamellizáljuk?

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Mon, 2017-02-27 07:41

Kedves Kaccc!
Nem karamellizáljuk. A cukor fehér, és a piritást addig végezzük míg kb egy barna színig nem ér, de a karamellizált állapotba nem ér bele.

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Sat, 2015-10-17 12:43

Kedves belubi!
Ehhez a recepthetez nem raktam sütőport, ezáltal a tészta kicsit linzeresebb, kicsit keményebb, ha sütőpor kerül a tésztába egy kicsit "pufisabb" lesz a tészta. Természetesen egy receptet mindenki úgy variál ahogy az ízlése kívánja, egy sütit azonos recept alapján is különbözően készül két embernél, ha te úgy ítéled meg hogy kell bele sütőpor tegyed bele bátran ettől lesz a Te recepted, és a saját ízlésvilágodra készített süti. Szívesen fogadom a véleményedet az elkészítettről, és ha küldesz a a blog fb oldalára képet szívesen közzéteszem. http://akonyhavilaga.blogspot.hu/

belubi
belubi Fri, 2015-10-16 18:27

Üdv. Ez a pite elnyerte a tetszésem. Azért kérdeznék valamit vele kapcslatban: a tésztába a liszthez sütőpor nem kell?..., mert anélkül furcsa az egész, legalább is számomra.

1325
finomliszt 45 dkg
cukor 15 dkg
vaj 20 dkg
1 teáskanál
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
alma 1 kg
cukor 10 dkg
fahéj 2 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
dió 5 dkg
citromlé 2 citromból nyert
tojássárgája 1 db