Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos almás pite ciderrel

Rácsos almás pite ciderrel
Rácsos almás pite ciderrel
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Álom finom cideres almás pite dupla adag almával, ami az egész családot leveszi a lábáról.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a felkockázott hideg vajat, majd összedolgozzuk morzsás állagúra. Hozzáadjuk a többi alapanyagot. Összegyúrjuk, és (minimum) 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket.
  3. A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt formába igazgatjuk. Egy felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben 10-15 percig elősütjük.
  4. A fennmaradó tésztát is kinyújtjuk, és 1.5-2cm széles csíkokra vágjuk.
  5. Az elősütött tésztát megtöltjük először a cikkekre vágott almával, majd a tetejére öntjük a puha fűszeres almákat.
  6. A vékony csíkokra vágott tésztadarabokat rácsos formában ráhelyezzük a pite tetejére, majd megkenjük a tojással.
  7. 180 fokon 30-35 percig sütjük, utána pihentetjük, és vaníliafagyival tálaljuk.

A töltelékhez

  1. A megpucolt és cikkekre vágott alma felét a többi alapanyaggal egy lábasba tesszük, és puhára pároljuk. Pihentetjük, míg teljesen ki nem hűl.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 913
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, szüret, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos almatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
finomliszt 230 g
vaj 140 g
porcukor 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
víz 1 ek
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
alma 2 kg
cider 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
barna cukor 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
gyömbér 1 tk
fahéj 1 tk