Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos-linzer keksz

Rácsos-linzer keksz
Rácsos-linzer keksz
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg rácsos linzert akartam sütni Karácsonyra, csak nem volt idő megcsinálni és a tészta benn maradt pár napra a hűtőben. A kisöcsém már régóta régta a fülem, hogy süssek neki kekszet, úgyhogy úgy döntöttem, ebből a tésztából készítem el. Isteni finom és nagyon egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal és hozzáadjuk a cukrot, a diót, és a többit. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
  3. Tetszés szerint golyókat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között összenyomva megkapjuk a lapos kekszkorong formát.
  4. A korongokat a sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és pici lekvárral megkenjük őket.
  5. 15-20 perc alatt sülnek meg.
  6. Sülés után hagyjuk picit hűlni, mert omlósságuk miatt törhetnek.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 375
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

borsocska

Mióta szakács: 2009.09.03.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros keksz, gluténmentes keksz, édes keksz dióval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Badu
Badu / Badu Thu, 2012-04-26 14:31

Szia!

Ha nekem nem gond a glutén, akkor a "rendes" lisztből ugyanennyi kell?

Köszi!

1304
gluténmentes lisztkeverék 500 g
margarin 250 g
porcukor 200 g
dió 100 g
tojás 1 db
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 kk
fahéj 0.5 kávéskanál
1 csipet
sárgabaracklekvár 5 dkg