Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos meggyes Brigitől

Rácsos meggyes Brigitől
Rácsos meggyes Brigitől
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és könnyen elkészíthető süteményt szerettem volna, aminél nem kell a tésztát pihentetni. Illetve bármilyen más gyümölcsös, túrós töltelék illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

ajánlat

Fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliát, tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, nyújtható állagot kell kapnunk.
  2. A kimagozott, friss meggyet tálba tesszük, a maradék tejfölt (3 ek) hozzáadjuk, a cukrot és a lisztet szintén, és jól elkeverjük.
  3. A tészta felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt formába/tepsibe tesszük.
  4. Majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rácsos alakban elhelyezzük a töltelékre.
  5. Közepes hőfokon 10-15 percig sütjük, majd alacsony hőfokon 30-35 percig.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 208
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes rácsos, rácsos süti meggyes töltelékkel, meggyes rácsos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eva0423
Eva0423 Sun, 2015-05-10 15:55

Kedves Brigi! Finom és mutatós sütit sikerült készítenem , a tökéletes recepted alapján! Köszönöm!

713
finomliszt 400 g
margarin 25 dkg
cukor 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 1 ek
meggy 600 g
tejföl 3 ek
finomliszt 2 púpozott ek
cukor 5 ek