Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos túrós lepény

Rácsos túrós lepény
Rácsos túrós lepény
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit munkás sütemény, de nagyon finom, megéri a fáradtságot.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, és a kivajazott, lisztezett tepsit kibéleljük vele.
  2. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük.
  3. Közben a töltelékhez az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt.
  4. Tíz percig állni hagyjuk, ezután felkenjük a már nem túl forró tésztára.
  5. A sütőbe visszatoljuk, és kis lángon addig sütjük, amíg a krém is meg nem szilárdul.
  6. Amíg a túrós lepény sül, a megmaradt tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, és a habzsákba tesszük.
  7. A sütőből kivett tésztára kenjük a baracklekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére, tetszőleges nagyságban.
  8. Ezután az egészet annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab is megszilárdul.
  9. Akkor szeleteljük, ha egészen kihűlt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×36 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 741
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rácsos túrós, túrós pite, lekváros-túrós pite

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Wed, 2013-09-11 13:18

Kedves Vitch!
Örülök, hogy ízlett a süti ezek szerint érdemes volt feltenni.
Üdvözöllek és köszönöm a visszajelzést. Erzsi

witch
witch / witch Thu, 2013-09-05 20:03

Kedves Erzsi!
Ricottaval keszitettem, mert nalunk az hasonlit a legjobban a turohoz es igy meg a lanykam is evett belole. Nagyon finom, masnap meg megfinomabb, koszi a receptet!
udv:witch

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Sat, 2013-08-31 09:57

Kedves Vitch!
Igen, jól gondoltad a tésztájába három tojás sárgája megy, és ott a fehérjére nincs szükség.
A többit jól értelmezted, jó sütést kívánok megéri nagyon finom.
Üdv: Erzsi

witch
witch / witch Fri, 2013-08-30 19:30

En is pont ezt akartam kerdezni, hogy hany sargaja megy a turohoz, mert a listan nincs. Aztan gondoltam, hogy a racs ami a tetejere kerul, annak a negynek a sargaja, de akkor a tesztaba ami megy az plusz harom sargaja? A tobbi vilagos, megsutjuk a tesztat, rakenjuk a turot ismet sutjuk, lekvarral megkenjuk, vegul a racsozasnak egy kis szin. Csak azert vacilalok vele, mert olyan guszta es az ize is szuper lehet, ahogy a hozzavalokat olvasom.
udv:witch

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Thu, 2013-08-29 08:16

Szia Eszter, 4-tojássárgáját kell keverni az áttört túróhoz, abból marad meg a rácshoz a habnak való. A sütőből már a kész túrós lepényt veszed ki, és arra kened a lekvárt amikor már nem túl forró, és arra megy rá a hab.
A receptet nem kell átírni, oda van írva, hogy először a tésztát sütöd meg, majd ráteszed az elkészített túrót, addig sütöd, míg a krém is megszilárdul, majd következik a lekvár, és a tetejére habból a rácsok. Ezt így már csak egy pici időre teszed vissza, amíg a hab is megszilárdul, vagyis kap egy kis színt, ahogy a képen is látszik.
Remélem, hogy így már érted, jó sütést kívánok.
Üdv: Erzsi

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2013-08-29 06:50

Bocsi, de aki nem profi, azoknak "kicsit" nagyon el lehet tévedni ebben a receptben: A leírásban azt írod : "Közben a töltelékhez az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a..." Mennyi tojássárgája megy ide? mert a hozzávalókban nem írsz erről. A másik, kérdés, a lekvárt azt írod a tésztára kened aztán rá a habot... nem a krémre kerül a hab? Még egyszer bocsi a kritikáért, de lehet, hogy egy kicsit át kellene írni ezt a receptet, hogy tényleg egyértelmű és jó legyen! Mert nagyon szép és gondolom többen szívesen megsütnék...

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Wed, 2013-08-28 18:10

Szia, én két ev.-kanál cukorral készítem és jó szokott lenni a hab állaga. Az igaz, hogy a habokhoz én teszek egy pici sót is.
Üdv: Erzsi

729
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
cukor 16 dkg
tojássárgája 3 db
citromlé 1 citromból nyert
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1 dl
porcukor 25 dkg
búzadara 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 25 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 2 ek