Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos túrós pite

Rácsos túrós pite
Rácsos túrós pite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszváró, könnyen elkészíthető túrós pite. A desszert lényege, hogy bármilyen töltelékkel kivitelezhető, például csokoládéval és sütőtökkrémmel is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg vajat kockákra daraboljuk, és elmorzsoljuk a liszttel, fahéjjal, gyömbérrel, egy csipet sóval és a kristály cukorral. Hozzáadunk egy egész tojást, és összegyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük, ez segít később a tészta nyújtásban.
  2. A töltelékhez a tehéntúrót áttörjük szitán, a műveletet lehet kézi mixerrel is helyettesíteni. Hozzáadjuk a túróhoz a csipet sót, tejfölt, reszelt citrom héjat, vaníliás cukrot, porcukrot és egy egész felvert tojást.
  3. A tészta 3/4-ed részét kinyújtjuk, és belehelyezzük a formába. Elősütjük 10-15 perc alatt. Az elősütéshez használjunk nehezéket (száraz lencse, rizs) zsírpapírban a töltelék helyett.
  4. Az elősütött tésztát hagyjuk kihűlni, utána töltsük bele a tölteléket, és a maradék nyers tésztával fonjunk a tetejére rácsot. Kenjük meg tojássárgájával, és 180 C fokon, légkeveréses sütőben süssük 30-40 perc alatt aranybarnára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

icserey

Mióta szakács: 2016.01.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pite, rácsos pite túróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
finomliszt 250 g
vaj 125 g
cukor 90 g
tojás 2 db
tehéntúró 750 g
fahéj 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 40 g
tejföl 5 ek