Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rádió tekercs

Rádió tekercs
Rádió tekercs
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám eredeti receptje.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos, cukrozott tejben.
  2. A felfuttatott élesztőt hozzátesszük a többi összetevőhöz és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ha jól kidolgoztuk, egy órán át pihentetjük, hogy megkeljen a tészta.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a darált diót.
  4. Ha megkelt a tészta, 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  5. Jól megkenjük őket baracklekvárral, majd mindegyik két-két szélét feltekerjük úgy, hogy középen maradjon egy kb. 8 cm-es hely. Ezekbe osztjuk el a tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük a három tekercset.
  7. Ha kihűlt, porcukorral hintjük meg, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 886
elküldve: 14
receptkönyvben: 261
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, újév, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rádió szelet, rádiós szelet, diós tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meme78
Meme78 Sun, 2012-01-29 11:13

Na ez a recept ott van.Köszönöm gyerekkorom sütije.

554
finomliszt 50 dkg
sertészsír 22 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 2 dkg
porcukor 1 ek
1 csipet
tej 2 dl
cukor 15 dkg
dió 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 3 db
sárgabaracklekvár 30 dkg