Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Radírszelet

Radírszelet
Radírszelet
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy eljegyzésen ettük először. Azóta a lányaim minden ünnepre kérik, még télen is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint a vízzel felfőzzük, és 3 részre osztjuk.
  2. A kiwiszörpöt összekeverjük 2 ek cukorral,1 cs vaniliás cukorral és 1 dl zselatinnal. Ezt egy jénai tálba öntjük, és a fagyasztóba tesszük kb. 15 percre dermedni. (Vigyázzunk, nehogy megfagyjon.)
  3. A 2 pohár tejfölt össze keverjük 1 cs vaníliás cukorral. 4 ek cukorral és 1 dl zselatinnal, majd a megdermedt szörpre öntjük. Visszatesszük dermedni kb. 10 percre, ez hamarabb dermed a tejföl miatt..
  4. Majd végül a málnaszörphöz keverjük a 2 ek cukrot, a vaníliás cukrot és az 1 dl zselatint. Ezt is dermesztjük. Majd kivesszük a fagyasztóból, és tálalásig a hűtőben tartjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 49 698
elküldve: 6
receptkönyvben: 521
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tündi78

Mióta szakács: 2010.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szörpös szelet, málna és kivi ízű zselészelet, zselés süti

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koncsii
koncsii Mon, 2013-01-14 17:48

Szia. Hány grammos a zselatin, amivel szoktad csinálni? Én imádom ezt a sütit, (bár mindig a tojásos fajtáját csináltam), most kipróbálnám ezt is.
(a másikat én külön-külön csomag zselatinnal csináltam, azért kérdezem, hogy te mennyivel készíted)
Üdv!

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Mon, 2013-01-14 21:46

Szia!
Egy nagy csomag zselatin kell amit 3 dl vízzel hígítunk.
Ezt a hígított változatot osztom 3 részre.
Amúgy 25 g-os.
Írd meg, hogy ízlett.:)
Tündi78

Zsuzsa53
Zsuzsa53 Fri, 2012-04-06 07:15

A gumi-macit én is szoktam késziteni,nagy kedvenc nálunk is de ez most jobban tettszik,mivel nincs benne tojás .Köszönöm a receptet :)

evicus91
csokibogyó / evicus91 Fri, 2011-12-09 12:46

Nagyon fincsi recept.
Sajnos kivi szörpöt nem találtam, így narancs szörpből csináltam az első réteget. Ezzel is nagyon finom lett.

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2011-07-13 11:39

Nálunk nagyon nagy kedvenc lett!Kereszt gyerekek mindig ezt kérik ha jönnek.
Nekem még soha nem ragadt bele a tálba,tényleg nagyon egyszerű!
Köszönöm a receptet!

Solya78
Solya78 / Solya78 Thu, 2011-06-09 21:36

Egy gyors kérdés, mert nagyon tetszik a süti.
A zselatint, ha felfőzöm előre, a dermedések között nem köt meg, csomósodik be?

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Fri, 2011-06-10 06:50

Szia Solya78!
A zselatint akkor főzöm fel mielőtt elkezdem.Így nem hűl ki addig és nem csomósodik be.Jó étvágyat hozzá.Én a jövő héten készítem ballagásra.Szia Tündi78

HNikikee
HNikikee / HNikikee Thu, 2011-03-03 03:48

Szia!Nálunk gumi szelet a neve.Azért,mert a zselatintól remeg,mint a kocsonya.Én szoktam csinálni annyi különbséggel,hogy nálunk négyszínű.Barna a keserű kakaóportól,fehér a tejföltől,sárga tojássárgától,piros a málnaszörptől.Egy kisméretű tepsiben szoktam csinálni amit előtte kivizezek.Nem borítom ki,mindig csak annyit vágok a tányérra amit gondolok hogy elfogy.Ha készen van egy réteg,akkor mindig kavargatom pár percet,hogy hűljön egy kicsit,meg az előző már tepsibe beleöntött réteget betolom egy 10-15 percre a fagyasztóba,hogy biztos ne folyjon össze.

julcs09
julcs09 Wed, 2010-11-17 08:16

hello. én kb 1 hónapja ettem hasonlót, az egyik kakaóporos volt a másik narancs szörp plusz málna és a tejfölös egész jó volt de inkább gumicukor jellegű ez a kocsonya:D

anyamaci 22
anyamaci 22 Tue, 2010-11-16 17:13

Hát,az valami fantasztikus,hogy milyen jól sikerült!Ma elkészítettem (lányaim nagy örömére),és nem csalódtam ebben sem,mert nagyon jól sikerült,bár a kiwit narancsszörppel helyettesítettem,mivel az volt otthon.Köszönöm még egyszer,Tündi78!

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Tue, 2010-11-16 17:28

Szia anyamaci 22!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett. Azért egyszer próbáld ki a kivivel is azzal lesz az igazi.Próbáltam mind kettővel, de ez hozza ki az igazi ízét.Szia Tündi78

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Sun, 2010-11-14 16:50

Szia tündibündi.
Szerintem nem mert a szörp és az üdítő sűrűsége nem egyforma.
Tündi78

tündibündi
tündibündi Sun, 2010-11-14 15:17

Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy a szörpöt nem lehet esetleg üdítővel helyettesíteni? köszi a választ előre is.

Babucikah
Babucikah Fri, 2010-11-19 15:53

Én pár napja meg csináltam üdítővel és ugyanúgy sikerült mintha szörppel csináltam volna...

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Fri, 2010-11-19 16:49

Szia Babucikah.
Ezek szerint üdítővel is meg lehet csinálni.Köszi, hogy megosztottad velünk.Szia Tündi78. :)

anyamaci 22
anyamaci 22 Sun, 2010-11-14 11:36

Jaj,de jó,hogy végre hozzájutottam családom egyik kedvenc receptjéhez.Köszönöm!

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Sat, 2010-11-13 14:03

Az első kérdés Én egy 26/16 cm-es jénaiban szoktam készíteni így lesz ekkora minta a képen. Nem szoktam kivenni benne szeletelem fel és csak annyit veszek ki amennyit tálalni akarok, mert egy idő után ha sokáig van kinn olvadni kezd.Ja és villával alányúlva szépen kijön.Nem annyira macerás mint amilyennek látszik.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2010-11-13 17:03

Köszönöm a gyors választ! Ki fogom próbálni, mert szép! (És úgy sejtem, még finom is.)
Koszider

sedit82
sedit82 Sat, 2010-11-13 13:55

Vagy ha kibéleljük a formát folpackkal akkor tuti ki fog jönni. nagyon jól néz ki a süti,én is ki fogom próbálni!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Sat, 2010-11-13 13:17

Úgy emlékszem, régen, ha pudingot készítettünk, akkor a a formákat hideg vízzel kiöblítettük, hogy dermedés után könnyebben lehessen kiborítani belőle - lehet, hogy ez itt is beválik.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2010-11-13 12:16

Nagyon tetszik! Igazi "magyaros" sütemény (miért épp radír és miért nem zászló?).
Viszont lenne egy kérdésem is: kb. mekkora az a tál, amibe beleöntöd?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-13 12:15

Nagyon izgatja a fantáziámat ez a recept, de félek tőle, hogy a sok bajlódás után nem jön ki a formából.
Ha valaki már megcsinálta ezt a receptet kérem, hogy adjon reményt ahoz, hogy nem kell ettől félnem. Köszönöm.
Eseme

381
szörp 4 dl
tejföl 300 g
cukor 8 ek
vaníliás cukor 3 csomag
zselatin 20 g
víz 3 dl