Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ráérős bolognai ragu

Ráérős bolognai ragu
Ráérős bolognai ragu
175 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap megkérdezte az egyik barátnőm, hogy hogyan készítem a bolognai ragut. Végre magamnak is pontosan leírtam, miután a kérdése azonnal kedvet csinált az elkészítéséhez. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha van öntöttvasedényünk, bátran használjuk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát az olívaolajon megpirítjuk. Amikor elkezd pörcösödni, kivesszük. A maradék zsiradékon a hagymát, répát és a szárzellert egyszerre megpirítjuk. Ha a hagyma üvegesre pirult, ezeket is kiszedjük az edényből.
  2. A szobahőmérsékletű marhahúst ugyanebben az edényben két ütemben némi olívaolajon fehéredésig pirítjuk, ügyelve arra, hogy az első 1-2 percben lehetőleg ne keverjük meg, különben levet ereszt. Ha ez mégis megtörtént, hagyjuk, hogy elfőjön alóla a lé nagy része. A hús sülés közben odatapadhat az edény aljához, de később könnyen fel fog onnan jönni.
  3. Ha a hús kifehéredett, kiszedjük, és az edény aljába löttyintünk egy kevés vörösbort, amivel felkapargatjuk a letapadt ételt. Ha úgy látjuk, hogy ezek égett darabok, akkor kanalazzuk ki belőle. Ha elforrt az alkohol a borból, beletesszük a sűrített paradicsomot, és elkeverjük. Visszapakoljuk a szalonnát, a megpirult zöldségeket és a húst. Ráöntjük a Worcestershire-szószt, és gyorsan belekeverjük a szardelladarabokat és a reszelt fokhagymát. Épp csak kavarunk rajta egyet. Aztán mehet bele a hámozott paradicsomkonzerv vagy a passata vagy akár vegyesen, majd a fűszerek, a cukor, a só és a víz.
  4. Fedő alatt gyöngyöztetjük 2 órát, vagy hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben ugyanennyi időt. Kb. félóránként keverjük meg. Ha nagyon sűrű, kevés vizet adhatunk még hozzá. A végén a babérleveleket kivesszük, megborsozzuk, és mehet a tésztára/gnocchira rengeteg reszelt parmezán/pecorino sajttal kísérve, persze.:)
  5. Ha megmarad, le lehet fagyasztani.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrie_

Mióta szakács: 2014.01.03.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Staub, bolognai mártás, bolognai szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

523
olívaolaj 5 ek
füstölt szalonna 50 g
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 4 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
marhalapocka 700 g
vörösbor 1 dl
sűrített paradicsom 30 g
worcestershire-szósz 2 ek
szardella 2 db
fokhagyma 3 gerezd
konzerv paradicsom 800 g
babérlevél 2 db
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
nádcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 2 dl
bors 0 ízlés szerint