Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ráérős chili con carne

Ráérős chili con carne
Ráérős chili con carne
200 perc / előkészület: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan chilis babot akartam készíteni, amiben nem darált hús van, hanem nagyobb kockára vágott, omlós falatok. Ehhez a burgundi marha alapjait emeltem át, de a fűszerezése és az egyéb körítés, az már a jól megszokott ízeket követi. Nekem sokkal jobban ízlik így, bár tény, hogy jóval lassabban készül, de érdemes kivárni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre.
  2. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna zsírján. Szűrőlapáttal vegyük ki ezt is és tegyük félre.
  3. A serpenyőben most pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd reszeljük hozzá a fokhagymát, és adjuk hozzá a római köményt és a chilit, majd pirítsuk 1-2 percig.
  4. Adjuk hozzá a füstölt paprikát, keverjük el benne, majd öntsük fel a passzírozott paradicsommal az alaplével, és keverjük hozzá a worcestershire-szószt. Amint felforrt, zárjuk el alatta a lángot.
  5. A húst szedjük át egy sütőbe tehető hőálló tálba (olyanba, aminek van fedele is), de ügyeljünk arra, hogy a kifolyt levét ne öntsük hozzá, hanem adjuk a paradicsomos szószhoz! Szórjuk meg a húst a liszttel, majd alaposan forgassuk meg benne.
  6. Tegyük rá a fedőt az edényre, majd rakjuk 200 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Vegyük ki, sózzuk-borsozzuk a húst, kavarjuk meg, majd öntsük fel a paradicsomos szósszal. Ha nem lepné el teljesen a húst, akkor öntsünk még hozzá egy kevés vizet.
  7. Tegyük vissza a sütőbe, de már csak 150 fokra, és süssük egy óráig.
  8. Ha letelt az egy óra, keverjük hozzá a beáztatott, majd lecsöpögtetett babot, és tegyük vissza újabb egy órára 150 fokra.
  9. Vegyük ki újra és adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a szeletekre vágott sárgarépát és a feldarabolt zellert.
  10. Újabb egy óra sütés után vegyük ki (most már végleg), és keverjük bele a kukoricát, és hagyjuk állni 15 percet.
  11. Reszelt cheddar sajttal, korianderrel és tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 193
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

amerikai chilis bab

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

753
bacon 10 dkg
marhahús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 3 dl
marha alaplé 3 dl
worcestershire-szósz 2 teáskanál
finomliszt 3 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbab 30 dkg
sárgarépa 2 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
csemegekukorica 10 dkg
cheddar sajt 15 dkg
koriander 1 csokor
tejföl 3 dl