Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rafaello golyók Pussycat konyhájából

Rafaello golyók Pussycat konyhájából
Rafaello golyók Pussycat konyhájából
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam húsvéti ajándékba is jó lesz. Műanyag dobozban a hűtőben, vagy ha nincs meleg akkor a spejzban is sokáig eláll. (Ha meg nem esszük.) A cukor mennyiségét én legközelebb megnövelném, de aki nem annyira édesszájú, annak így tökéletes.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Belekeverjük a vajat, és a tüzet elzárjuk. Langyosra hűtjük.
  2. A tejport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a szirupot ráöntjük. 
  3. Összegyúrjuk, és kétfelé választjuk a masszát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Golyókat formálunk, és mindegyik golyóba egy szem mogyorót teszünk. 
  5. Kókuszreszelékbe hempergetjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 227
elküldve: 11
receptkönyvben: 147
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos golyók mogyoróval, kakaós kókuszos golyók, kókuszgolyó

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

h3eniko
h3eniko Fri, 2014-04-04 14:07

Kedves pussycat!
Tegnap este ugy megkivantam a rafaellot, nem volt mit tenni, mar neztem is hogy eleg e a tejporom itthon. :-)
Ha fozocskezesben gondban vagyok sokszor nezegetem a te receptjeidet, mert egy az izvilagunk. Igy esett ez a valasztas is a te receptedre.
Csak 2/3 mennyiseget csinaltam tejpor-hiany miatt es a golyokat lemertem 20g-osra mindegyiket. 41 db lett igy. Nagyon fincsi lett es pont jo meretuek is!
Nem noveltem a cukor mennyiseget + veletlenul kihagytam a vaniliat a masszabol + a fele vaj, margarinnal lett helyettesitve, de nekunk igy volt tokeletes. :-)
Maskor is igy fogom elkesziteni, csak ajanlani tudom mindenkinek!
Tenyleg tomeny egy suti, de nagyon parolog.... :-)
Koszonom a receptet!
Eniko

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-04-04 14:15

En koszonom a visszajelzest, igazan nagyon orulok, hogy jol sikerult es izlett:)
Szep hetveget,
pussycat

balintmonika
balintmonika Mon, 2013-04-01 19:14

Mivel édesszájúak vagyunk,ez a recept kifejezetten nekünk lett kitalálva.Kezdtem azzal,hogy a cukrot 42 dekára emeltem.A cukorsziruppal kicsit gondban vagyok soha nem tudom meddig kell főzni,de ezalkalommal sikerült eltalálnom(azt hiszem,az is elég,hogy jól felfőzzük ).Kakaót nem tettem bele. A végeredménnyel gondjaim voltak...párolgósra sikeredett.Pontosabban megdöbbentő gyorsasággal párolgott el a hűtőből!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-04-02 01:41

Szia Monika! A parolgassal nalunk is problema van, az edesseg nagyon rovid ido alatt tunik el. Legkozelebb en is tobb cukrot fogok beletenni, mert nekem nem volt eleg edes, de a reci igy irta. Kulonben sem akartam, hogy azzal vadoljon valaki, hogy egeszsegtelen reciket teszek fel. A cukorszirupot kb. 10-15 percig fozzuk, amig egy kicsit besurusodik. En is azt szerettem jobban amelyikben nem volt kakao, de a csalad tobbi tagja a kakaosat kedvelte, ami nekem egy kulon bonusz volt.
Udv. Veronika
U.i. Nagyon tetszenek a humoros hozzaszolasaid! Jokat mulatok rajta:-)

Szakács lány
Szakács lány Wed, 2013-03-13 15:04

Egyedül azt nem értem,hogy a képen,hogy lehet sárga? --Látszik,hogy még nem próbáltam ki :( --
Amúgy meg szerintem nagyon ötletes,húsvétra biztos ott lesz az ünnepi asztalon.

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-03-13 15:24

Azt en sem ertem, hogy miert ennyire sarga a kepen. Eletben sem hofeher, de azt tudom, gondolom, hogy miert: 1. vanilia concentratumot tettem bele vanilias cukor helyett. 2. a vaj elegge sarga volt amit hasznaltam. 3. A fotozasnal a feny nem a legjobb volt. (ha megfigyeled, a hatsok mintha feherebbek lennenek) Azert finomak voltak, csak hamar elfogytak:) Mielott kesziteni akarod, erdemes elolvasni amit Piroskanak irtam, hogy konnyebben tudjal vele banni. Sok sikert hozza, udv. pussycat

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-03-11 21:18

Veronika, tetszik a recepted. Korábban már próbálkoztam más recepttel, de nem vált be. Ezek szépek, tartják a formájukat, az enyémek lágyak voltak. Köszi. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-12 01:04

Szia Piroska! Igen, a massza eleg tomor, ha tul szaraz lenne akkor hagyd kint a melegen egy kicsit mielott a gombocokat formazod, ha meg tul lagy akkor tedd vissza a hutobe egy kicsit. Nekem igy mukodott. Nyugodtan probald ki, mert finom!
Nagyon szivesen: Veronika

mohonc
Mohonc / mohonc Mon, 2013-03-11 20:03

Szia!
Nagyon jól néznek ki. Az érdekelne, hogy ebből a mennyiségből hány darab lesz. Csak hogy tudjak tervezni. Köszönöm!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-12 00:51

Hu, most megfogtal! Elfelejtettem megszamolni oket, de amit latsz a foton, az kb. a fele, vagy meg annyi sem. Jo sok lett, azt tudom, hogy mar kezdtem unni a guritgatast:))
Udv. pussycat

713
cukor 35 dkg
vaj 25 dkg
víz 1.5 dl
tejpor 40 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kókuszreszelék 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
törökmogyoró 10 dkg