Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello ostya

Raffaello ostya
Raffaello ostya
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még évekkel ezelőtt a nővéremtől tanultam ezt a receptet. Így lett a neve Tücsi-nápolyi!:D

Akkoriban még nagyobb ostyalapokat lehetett venni, így ebből a krémből bőven jutott rá 1 csomagnyira + nyalakodásra is.:D Szóval egy picivel több folyadékot és kókuszreszeléket kell rakni a krémbe (ahogy írtam), hogy ne legyen túl száraz. De azért túl sok folyadékot se rajunk hozzá, mert ha túl híg lesz a krém, kifolyik, és ragadni fog minden (tapasztalat... ^^;). Ha ez történt, "javítsuk ki" egy kis kókuszreszelékkel.

Igazán finom, nagyon nehéz abbahagyni!:D

Amúgy volt szerencsém megkóstolni nemrég a lilatehenes-márkajelzéssel ellátott kókuszos ostyaszeletet, és majdnem ugyan olyan az ízük! Ha a szeleteket bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval, tényleg ugyan olyan lesz, mint a bolti! :D

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

  • 12 db ostyalap (2 csomag 6 lapos ostya - kb. 30x15 cm)

A krémhez

ajánlat

Ha valaki nagyon sok krémmel szereti (vagy sokat nyalakodott belőle:D), egy csomag (6 db) ostyalapba is belerakhatja a ezt a mennyiséget. Ez esetben az ostya jobban megpuhul az állás során, és nagyon édes lesz a végeredmény. Bár ki, hogyan szereti!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban kicsit összekeverjük a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint (még nem keverjük bele).
  2. A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük.
  3. A szirupot ráöntjük a tejporos-kókuszos-margarinos keverékre (értelemszerűen a margarinra öntjük, hogy felolvadjon kicsit), majd alaposan összekeverjük.
  4. Az így kapott masszából rákanalazunk (kb. 2-3 ek-nyit) egy ostyalapra, egy spatulával (én tortakenőt használok) szépen elegyengetjük rajta, hogy mindenhova jusson. Ezután rárakjuk a következő lapot, majd azt is megkenjük, és így tovább, amíg el nem fogy az egy csomag ostya (6 lap). A tetejére már nem kenünk. Ugyanezt megismételjük a másik csomag ostyalappal is. Próbáljunk meg gyorsan dolgozni, mert ahogy hűl a krém, nehezebb vele bánni. (Tanács: ne nyalakodjunk a krémből, mert nem jut a lapokra!:))
  5. Sütőpapírral letakarjuk, és rakunk rá valami nehezéket (én 2 tálcát raktam rájuk, és egy nehezebb vágódeszkát), és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és egy kicsit puhuljon az ostya.
  6. Ezután lehet szeletelni tetszés szerint.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 36 180
elküldve: 7
receptkönyvben: 235
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ancsagirl95

Mióta szakács: 2013.08.23.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

raffaello ostya, kókuszos ostya, raffaello nápolyi, tücsi nápolyi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cezar 07
Cezar 07 Tue, 2013-10-08 21:15

Szia! Nekem csak a kérdésem azlenne, hogy ha egy éjszakára a hütőbe érlelem, akkor másnap ha ebédre vendégek jönnek és szeletelem, akkor a felszívott krém hatására nem szottyosodik-e meg?tehát ugyanúgy ropogósmarad e az ostya, vagy elázik?

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Wed, 2013-10-09 06:56

Szia!
Attól függ, hogy mennyi krémmel készíted. Ha nem túl folyós a krém és 2 kisebb csomag ostyalapra kened (30x15 cm) ezt az adagot, akkor valamennyire ropogós marad. Persze egy éjszaka alatt puhul valamennyit, de szottyos biztos nem lesz. :) Ha meg több krémmel csinálod, akkor sem szottyos, inkább puha, majdnem hogy piskóta-puhaságú, de finom úgy is! :)
A lényeg, hogy ha nem akarod, hogy nagyon megpuhuljon, akkor csak 1 dl (+ max. pár ml) vízzel készítsd a szirupot. És a hűtőben is nyomasd le az ostyákat valamivel, így kevesebb eséllyel esik majd szét harapás/vágás közben.

Cezar 07
Cezar 07 Wed, 2013-10-09 14:29

Köszönöm a gyors válaszod,akkor így fogom kipróbálni! :-)

693
ostyalap 12 db
cukor 20 dkg
víz 1 dl
margarin 13 dkg
tejpor 20 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag