Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello torta 2.

Raffaello torta 2.
Raffaello torta 2.
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami kókuszos süteményt sütni, ami egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom. Azt hiszem, sikerült a követelményeknek megfelelnem =)
Nagyon hamar kész van, a legtöbb hozzávaló minden háztartásban megtalálható, és nem utolsósorban nagyon-nagyon finom.
A torta alapja tulajdonképpen egy kókuszos habcsók, tehát nem baj, ha a közepe kicsit ragacsos marad, sőt..:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez felteszünk melegedni 2 dl tejet, melybe beleütöttük előzőleg a 2 tojássárgáját. (Ne melegítsük túl hevesen, nehogy kicsapódjon a tojás.)
  2. A maradék 0,5 dl tejbe belekeverjük a pudingport, majd a melegedő tejhez öntjük.
  3. Lassú tűzön jó sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztához kemény habbá verjük a 4 tojásfehérjét a cukorral, majd fakanállal beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet.
  5. A masszát kivajazott, kilisztezett / sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és (sütőtől függően) 15-20 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a tortaformából.
  6. A kihűlt pudingot robotgéppel még krémesebbre keverjük, miközben hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet a tészta tetejére simítjuk, tetejét vastagon meghintjük kókuszreszelékkel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 255
elküldve: 2
receptkönyvben: 291
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

kókuszcsók torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kardos Helga
Kardos Helga Mon, 2014-12-15 15:42

Sziasztok!
Miért kell a tortaformát kivajazni, belisztezni, és még papírral is kibélelni? Nem elég csak a papír?
Köszi a választ!

horvathdora7
horvathdora7 Fri, 2012-02-03 19:20

Ha a kihűlt pudingot 1,5- 2dl hulalával (amibe habfixet is tettem ) keverjük össze sokkal finomabb, és könnyebb a krém.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Sat, 2011-05-07 11:42

Szia!
Most készitettem el,még nem kóstoltuk,de jól néz ki!
Én a krémet kicsit felturbóztam,tettem bele fél doboz tejfölt (kis doboz) és kb 6dkg margarint,igy krémesebb lett!
Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 23:04

Koszike a valaszt! Bocsi hogy csak most irtam vissza. Meg fogom sutni ezt a tortat, ugy imadom a kokuszos dolgokat.
Koszi megint

Kati

Angibangi
Angi / Angibangi Tue, 2010-09-28 00:29

Szia!

Persze, nyugodtan kipróbálhatod vanília ízű pudinggal is, vagy akár készíthetsz házi vaníliakrémet is hozzá:) (ehhez receptet pl. az 'Anyáknapi epertorta' receptemnél találod, annyit ajánlok, hogy kevesebb, kb 2 dl tejjel készítsd, hogy sűrű legyen a krém:)
Remélem, tudtam segíteni.

Üdv: Angi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-27 22:51

Szia, nagyon gusztusosan nez ki a torta. Csak egy kerdesem van, tejszinizu puding helyett lehetne vaniliasat hasznalni? Itt nem lehet olyan felet kapni :( vagyis meg nem lattam. Koszike is elore.

545
finomliszt 7 dkg
cukor 13 dkg
tojásfehérje 4 db
kókuszreszelék 7 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 2.5 dl
cukor 6 dkg
tojássárgája 2 db
kókuszreszelék 3 dkg