Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello torta fondant bevonattal

Raffaello torta fondant bevonattal
Raffaello torta fondant bevonattal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült sok-sok szeretettel...

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A pillecukor fondanthoz

ajánlat

Raffaello szelet imádóknak íme a Raffaello torta! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad.
  2. Mikor ez megtörtént, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos liszet.
  3. Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A piskótát kihűtjük.

Krém elkészítése:

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral (kis kézi rugós habverő), majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos, pont így lesz jó.
  3. A pudingot kihűtjük.
  4. A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük géppel, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen.
  5. A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk, de nem baj, ha nem sikerül, az ízén nem változtat! :-)
  6. Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit.  Ezután fondanttal tetszés szerint bevonjuk.

Pillecukor fondant készítése:

  1. A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
  2. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk.
  3. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 240
elküldve: 25
receptkönyvben: 630
elkészítve: 14/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos torta, kókusztorta, fondantos raffaello torta

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erus30
Erus30 Tue, 2015-09-15 23:02

Azt szeretném kérdezni, hogy a fondant alatt is krém van? Nem ázik el a fondant?

ramcsy88
ramcsy88 Wed, 2015-03-04 12:57

Szia! nagyon szép lett a torta :) Ügyes vagy! Nekem annyi kérdésem lenne,hogy a fondant mikor elkészül egyből rárakhatom a tortára? Vagy ajánlatos kivárni az a pár órát vele amit írtál? Köszönöm :)

Maszatika
Maszatika Thu, 2014-04-10 22:01

szia a pillangót is pillecukorból lehet csinálni vagy ahhoz más trükk van? :)

Eszti823
Eszti823 Mon, 2013-07-08 16:54

Szeretném megkérdezni, h a tetejére jó lenne e dr. oetker-es cukormáz? Időhiány miatt kellene :)
Köszönöm!

anikusz
Anikusz / anikusz Mon, 2013-07-08 17:24

még sosem használtam ilyen bevonót, de gondolom ez tortákra való, így gondolom az is jó lesz, talán ilyenkor arra figyelj, hogy egyenletes legyen a felület ahova kened, főleg az oldalán, a lapok között legyen jól felkenve a krém, hogy ne legyen hézagos. egyébként a saját krémjével, vagy tejszínhabbal is bevonhatod, úgy is elég mutatós. :-) sok sikert!

Icuska43
Icuska43 Fri, 2013-02-22 16:54

Nagyon szép a torta, gratulálok! szeretném megkérdezni hogy a pillangó sablont hol tudnám beszerezni ?

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2013-02-23 12:26

köszönöm szépen! ó a pillangó...:-) nem használtam sablont semmihez, megrajzoltam a fondantra a pillangót, éles késsel körbevágtam, kicsit belenyomkodtam a kést, így díszítettem...biztos menni fog! üdv: anikusz

Rózsaszin Mandala
Rózsaszin Mandala / Rózsaszin Mandala Mon, 2013-02-04 16:06

Kedves Anikusz!
A pillecukor fondantot próbáltam elkészíteni a hétvégén, de valamiért nehezen nyújtható lett. Van valami ötleted, hogy mit ronthattam el?
Előre is köszönöm!

anikusz
Anikusz / anikusz Tue, 2013-02-05 10:40

Ha kemény, nehezen nyújtható a fondant az vagy attól van, hogy sok benne a porcukor, vagy attól és inkább ez szokott előfordulni, hogy kiszárad gyúrás közben. Ilyenkor egy pár másodpercre beteszed a mikróba, jól átgyúrod és sokkal jobb állagú lesz a cukrod. Jobb ha egy kicsit puhább és alatta több porcukorral dolgozol. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Anikusz

kukuzoe
kukuzoe Sat, 2013-01-19 17:44

Kedves Anikusz!

Most lettem kész a tortával, hát tényleg nagyon szép lett és a kókuszkrémnek is Isteni íze van. Holnap lesz a lányom 7 éves és már alig várja, hogy láthassa :-)ez lesz az Ő meglepi tortája.
Igaz bár a rózsákat nem sikerült megcsinálnom fondantból és nem lett olyan meseszép mint a tiéd :-) (irigykedem is), de azért nem vallottam szégyent!
Üdv: clau

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2013-01-19 21:58

Szia Clau!
Biztos nagyon szép lett a tortád rózsák nélkül is, és te is tudod, hogy nem az számít, hanem az hogy magad készítettél egy tortát:-) Remélem ízleni fog a szülinaposnak, Boldog Születésnapot neki! Ha mégis szeretnél megtanulni rózsát készíteni nyugodtan szólj, segítek! Üdv: Anikusz

koncsii
koncsii Sat, 2012-12-01 13:09

Anikusz!
Nagyon szépen köszönöm, isteni finom lett. Nagyon jó recept!! (ez volt születésnapra)
A családban mindenkinek ízlett, és nagyon tetszett.
Bár én a díszítést "hamis marcipánnal" oldottam meg. :)
De nagyon-nagyon jó a recept! Üdv!

Ria111
Ria111 Wed, 2012-10-24 15:08

Kedves Anikusz!
Tegnap elkészítettem, és hihetetlen finomra sikeredett.Köszi a receptet!

femih
femih Thu, 2012-07-19 13:21

Kedves Anikusz!
Ezt a gyönyörű tortát szeretném elkészíteni a kókuszimádó lányomnak szülinapjára! Még sose csináltam ilyet, ezért kérlek segíts! A fehér pillecukornak a szín miatt van jelentősége, vagy van valami más is? Nálunk pillanatnyilag vegyes színű van, halvány rózsaszín és halvány sárga is van benne! Vegyek annyit, hogy kiválogathassak belőle elegendő fehéret, vagy használhatom a többit is?
Nagyon várom a válaszodat!
Üdvözlettel: femih

anikusz
Anikusz / anikusz Thu, 2012-07-19 22:51

Kedves Femih!

A fehér pillecukornak több okból van jelentősége, egyrészt azt vettem észre, hogy jobb vele dolgozni, másrészt olyanra színezed amilyenre szeretnéd, míg egy színezettnél adott a dolog, vagy picit variálható csak. Én szívből ajánlom a mülleres amerikai pillecukrot, tudom, hogy nem olcsó, de megéri, bevált még a lidl-s amerikai pillecukor, néhol még kapható, de készítettem már penny-s vegyes színűből is bevonatot, igaz ez maradt rózsaszínes és több cukrot is felvett, de finom volt és nem mellesleg olcsó. Szóval ha nem kapsz fehéret, akkor nyugodtan állj neki mással, de arra figyelj, hogy jó sok cukrot tégy bele, de azért még nyújtható legyen és ne ijedj meg elsőre kicsit kemény meló, de belejön az ember és nagyon megéri. Ha segíthetek még írj nyugodtan és sok sikert és Boldog Születésnapot! Üdv: anikusz

femih
femih Fri, 2012-07-20 07:03

Köszönöm szépen a segítségedet és a jókívánságot is! Megpróbálom, remélem sikerül!
Szép napot: femih

fannika0311
Fanka / fannika0311 Sat, 2012-05-19 12:01

Szia Anikusz! :)
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet elkészíteni a díszítést? Az ételfestéket mikor kell beletenni? És azokat a kis görbe vonalakat mivel csináltad?:) Bocsánat a tudatlanságomért,de először szeretnék fondantot csinálni.
Köszönöm, Fanni :)

anikusz
Anikusz / anikusz Sun, 2012-05-20 21:18

az ételfestéket a kész fondantba gyúrod bele, ha sok kell bele és folyékony festéked van csak akkor még tehetsz hozzá porcukrot. a csíkozás tojásfehérje, porcukor, ételfesték. ez annyit tesz, hogy egy tojáshoz adsz annyi porcukrot hogy jó sűrű legyen, megszínezed és a lényeg hogy egy sűrű de folyékony masszát kapj, ezt zsákba teszed, vagy papírtölcsérbe és így nyomod a tortára. olyan mint a mézeskalács máza, ha olyat már készítettél, biztos menni fog! sok sikert!

rekusi
rekusi / rekusi Wed, 2012-05-02 14:18

Kedves Anikusz!
A fondant mennyisége csak a torta bevonásához elegendő, vagy a díszítés is kijön belőle?

anikusz
Anikusz / anikusz Wed, 2012-05-02 21:02

Persze az is kijön! Én úgy szoktam, hogy bőven nagyobbra nyújtom a tortára és mikor körbevágtam (pizzavágóval pl.) akkor abból ami marad készítem a díszítést. Jó sütögetést!

Mycyka
Mycyka Mon, 2012-04-30 21:17

Elnézést, végül észrevettem a recept alján a forma méretét.
Megcsináltuk és nagyon finom lett. Lassan már el is fogy.:-)
Köszönjük a receptet.

Mycyka
Mycyka Sat, 2012-04-28 16:32

Kedves Anikusz!
Hány cm-es átmérőjű formát használtál a piskótához?
Előre is köszönöm válaszod.
Üdv,
Szilvi

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2012-02-08 16:15

uhhhhh! Nem semmi! Nagyon ügyes vagy. Csakis csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! :)

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-02-08 13:59

Művészi munka, és biztosan az íze is az! Én megkönnyeztem volna, ha kapok egy ilyet, az biztos, gyönyörűűű! :-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-02-08 13:06

Igazán csodálatos!

1160
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
finomliszt 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 6 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 0.5 l
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
pillecukor 15 dkg
porcukor 50 dkg
víz 2 ek
margarin 5 dkg