Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello torta Giovanna konyhájából

Raffaello torta Giovanna konyhájából
Raffaello torta Giovanna konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom születésnapjára készültünk. A családi szülinapokra a tortát általában én szoktam vállalni, hiszen imádok sütni. Nyár lévén sejtettem, hogy valami könnyű, gyümölcsös, akár túrós tortát várnának tőlem, de szerettem volna valami komolyabbat "alkotni".:) Ezeken a szülinapokon legalább 20 fő a meghívott vendégek száma, így arról gyorsan lemondtam, hogy mindenki szája ízének megfelelő tortát süssek, így a cél az volt, hogy milyet nem kaphattak még tőlem... Így került sor erre a finom, kókuszos tortára. Jelentem, sikere volt! Mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

hozzávalók / 6 adag

Kakaós piskótához:

  • 7 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • csipet só

Főzött kókuszkrémhez:

Díszítéshez:

  • raffaello golyók
  • étcsokis tortadara

ajánlat

Alkalmakra, születésnapokra!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a fehérjéket a cukorral és a csipet sóval fényesre verjük robotgéppel. Ha a cukor feloldódott, hozzákeverjük a tojássárgájákat, az átszitált lisztet, sütőport és kakaóport. Egy 22 cm-es tortaformát tölt meg.
  2. 150 fokon, légkeveréses sütőben 45 percig sütjük (tűpróba!).
  3. A kókuszkrémhez kb. 0,5 dl tejben kikeverjük a lisztet és a fél cs pudingport, a tej többi részét a cukrokkal pedig feltesszük forralni. Ha már forr, a lisztes egyveleggel sűrítjük. Amint sűrűsödik, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd levesszük a tűzről. Egy nagyon sűrű, összeállt állagú kókuszos krémet kapunk.
  4. Ha a krém kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg lágy vajat, amelyet előzőleg porcukorral habosítottunk, ezzel krémesítjük és lazítjuk a kókuszos krém állagát.
  5. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, a lapokat megkenjük a krémmel, majd be is vonjuk a tortát vele. Egy kicsit lehet trükközni.:) (A lapokat én előtte megkentem egy kis házi málnalekvárral, nem rontja el az ízét.:))
  6. Díszítéshez raffaello golyókat, étcsokis tortadarát használunk, de lehet mandulaforgács, kókuszos kréker, bármi egyéb is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 843
elküldve: 3
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos torta, kókusztorta, főzött kókuszkrémmel töltött torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsiéhes
orsiéhes Thu, 2013-08-15 14:44

elkészítettem, és bár eddig még csak a krémet sikerült megkóstolnom, de isteni lett.:D köszi a receptet.:D

Hoborc
Hoborc Fri, 2013-06-28 11:12

Nagyon szép és biztos nagyon fincsi is. Mentettem.Legközelebbi szülinapra elkészítem.