Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello torta Rezu konyhájából

Raffaello torta Rezu konyhájából
Raffaello torta Rezu konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg raffaello torta között böngészve Nassolda oldalán találtam meg a tökéletes krém receptjét. Hozzá a piskótát mindenki saját íze szerint készítheti el.

hozzávalók / 8 adag

Krém

Piskóta

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A tejet a cukorral és a kókuszreszelékkel együtt feltesszük főni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingport.
  2. Kavarjuk folyamatosan, és amint besűrűsödött, kisebb lángra vesszük, és beletördeljük a fehér csokit. Ezután levesszük a tűzről.
  3. Ha a krém kihűlt, a felvert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A héj nélküli mandulát felaprítjuk, és majd a torta összerakásánál rétegezzük a krém tetejére.

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a cukrot pedig robotgéppel habosra keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez öntjük, összekavarjuk.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan a keverékhez öntjük úgy, hogy lehetőleg ne törjön össze. Óvatosan összekavarjuk.
  4. A piskótakeveréket 26-28 cm átmérőjű kerek tortaformába töltjük, és 180 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. A kész piskótát hagyjuk picit hűlni, majd hosszanti irányban félbevágjuk.

Díszítés

  1. A piskóta aljára rétegezzük a krém felét, rászórjuk a felaprított, héj nélküli mandulát, majd erre jön a krém másik fele, amelyet a piskóta tetejével fedünk le.
  2. A tortát körbekenjük felvert habtejszínnel (én Hulalát használtam), megszórjuk mandulapehellyel, és 4 raffaello bonbonnal díszítjük. Ízlés szerint még egy kis kókuszreszelékkel is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 158
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rezu

Mióta szakács: 2011.09.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos torta, kókuszkrémes raffaello torta, kókuszos tejszínes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

765
tej 4 dl
cukor 3 ek
kókuszreszelék 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 5 dl
mandula 10 dkg
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
raffaello golyó 4 db
mandulapehely 10 dkg
habtejszín 200 ml