Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello torta Vicikó konyhájából

Raffaello torta Vicikó konyhájából
Raffaello torta Vicikó konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban élő rokonunktól, férjem unokahúgától, nekem egyben legjobb barátnőmtől kaptam ezt a receptet. A sztori pedig az, hogy év elején, augusztusban, új kolléganő érkezett hozzájuk. Konkrétan egy óvodáról van szó, ahova az első egy-két nap csak az óvónénik mennek be. Namármost, az új kolléganő okos volt.;-) Úgy kezdte az első napját, hogy beállított egy ilyen tortával! Négyen-öten vannak óvónők, és pillanatok alatt el is fogyott a torta. A sztori végét kitalálhatjuk... A új kolléganővel minden rendben van. Maradhatott! Persze rögtön elkérte barátnőm is a receptet, és mivel áradozott róla, hogy ez milyen finom, így én is elkészítettem. Bizony finom!:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a kókuszreszeléket egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kihűtjük.
  2. A puha vajat a cukorral kikeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, egyesével a sárgákat a cukros vajhoz adjuk, és jól elkeverjük.
  4. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A liszthez adjuk a sütőport, és beleszitáljuk a sárga masszába. Egy-két kanálnyi habbal fellazítva elkeverjük, majd az összes habot beletesszük, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára, hústűpróbáig sütjük.
  6. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Majd megkenjük a lekvárral, és a lecsepegtetett, vékony szeletekre vágott barackokkal befedjük a tortát. Hagyjunk 2-3 db félbarackot a díszítéshez!
  7. A 18 db Raffaello golyót összetörjük, a mandulát előtte vegyük ki belőle, azt pedig külön, késsel összevágjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük a széttördelt golyókat és a megvágott mandulát.
  9. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, és rákenjük a tortára.
  10. A maradék barackkal és a további Raffaello golyókkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 967
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos raffaello torta, kókuszos mandulás torta, barackos mandulás kókuszos torta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cocus007
cocus007 Fri, 2016-08-05 21:18

És mikor kell belerakni a van.cukrot meg a kókuszt a tésztába? Mert ez számomra nem derült ki,de azért a végén beleraktam...

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-03 17:04

Szóval, folyt.köv:) szülinapra nem engedték, mert úgye nehogymáááá a sajátomra. Tehát húsvét vasárnap. Mit mondjak? hogy fantasztikus?, hogy azt mondták úgye ez nem csak 1 alkalmas lesz? Tuti nem felejtem el?? Nagyon köszönöm az itthoni sikerélményt:) A tetejére a raffaello helyett ferrerót tettem, mert azt is imádom. Tobzódtam az ízekben:) Köszönöm! Üdv:) Gabi

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-04-05 15:54

Szia Gabi!

******Akkor először is, sok boldogat kívánok Neked...!****** :-)

És nagyon örülök a tobzódásnak, hogy ilyen jól sikerült a torta, nálunk is emlegeti azóta férjecském.

Bocsi, h csak most válaszoltam, de kissé bolondos napok vannak körülöttem most is... mindig ;-)
Nemsokára megyek megint...., aztán jön a hétvége, bónusznak...

De Neked szép hétvégét kívánok!

Üdv:-) Vici

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 20:09

:DDDDDDDDDD Dehogy, tortaügyileg csak márciusig...persze, ha kibírom addig:))

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-02-09 19:10

Köszi a megtartást, tényleg rendes Tőled!:-))))

Csak csendben mondom :-) , még jön egy süti recept..., azaz már nézhető ;-)

Jajj, és remélem ízleni fog a jövő hétvégi menü. Kezdek izgulni :-))))

Kellemes estét Neked is!
Vici

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 18:55

Brillirozol ma:) Én is megtartalak, mint ama kolleganőt:) Lesz még ma valami? A levesed (eldöntöttem a jövő hétvégi menü része lesz) és a süti közé? Köszi ezt is, jó pihenést:) Gabi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-02-09 19:12

Köszi a megtartást, tényleg rendes Tőled!:-))))

Csak csendben mondom :-) , még jön egy süti recept..., azaz már nézhető ;-)
Jajj, és remélem ízleni fog a jövő hétvégi menü. Kezdek izgulni :-))))

Kellemes estét Neked is!
Vici

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 19:49

Megkerestem:) Nagyon jó vagy:D Ezt a tortát elteszem a szülinapomra. Meglepem magam vele:D A leves miatt nem kell izgulnod, biztos nyerő lesz. A kockát is akkor készítem el. A torta miatt izgulhatsz...velem együtt:))) Aztán majd mesélek:) Szió, Gabi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-02-09 19:52

Ok. kíváncsi vagyok, hogy ízlenek majd? A torta ügyben meg jó lenne tudni, mikor kell izgulni? Vagy innentől egyfolytában? :-))))
Helloka: Vici

1021
kókuszreszelék 50 g
vaj 125 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
tojás 4 db
finomliszt 100 g
sütőpor 2 tk
sárgabaracklekvár 100 g
őszibarack 480 g
raffaello golyó 18 db
habtejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
kókuszreszelék 50 g
raffaello golyó 8 db