Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaelo torta Ági konyhájából

Raffaelo torta Ági konyhájából
Raffaelo torta Ági konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az apukámnak készítettem el ezt a tortát a szülinapjára. Nagy volt a sikere. A gyertya ne tévesszen meg senkit, csak jelzésértékű :).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótáhhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felét a fehérjével habbá verjük. A másik felével pedig a sárgákat keverjük ki, a vizet kanalanként adjuk hozzá. Amikor már habos, beletesszük a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a habot, majd kerek tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit. Felverjük a habot a vaníliás cukorral, porcukorral. A langyos csokihoz hozzákeverjük a mascarpone-t, a habot és a kókuszreszeléket.
  3. A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel. Hagyunk a tetejére és az oldalára is.
  4. Behintjük kókuszreszelékkel. A tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel. Tejszínhabbal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 229
elküldve: 13
receptkönyvben: 344
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

b.agi

Mióta szakács: 2011.04.22.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos-krémes piskótatorta, raffaello torta mascarpone-ből

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

axandra06
axandra06 Sun, 2012-01-22 17:29

Kedves Ági!

Nagyon finom lett, a tésztája mesés!
A krémbe én morzsoltam bele a szeletelt mandulából, így intenzívebb lett az íze.
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad.
Üdv,

Szandra

Sznémárti
Sznémárti Sun, 2011-09-18 01:45

Kedves Ági!
Elkészült a torta, nagy sikere volt a családban! Nagyon-nagyon finom!!!
Köszi!

cackoka
cackoka Fri, 2011-10-07 11:47

a kettes pontban úgy írod, hogy felverjük a habot, mennyi tejszínből? jól látom, hogy az lemaradt? előre is köszi

b.agi
b.agi / b.agi Fri, 2011-10-28 19:58

Szia! 2 dl tejszín ! A krém hozzávalói közt ott van :)))))))))))))))) Ági

b.agi
b.agi / b.agi Wed, 2011-08-10 17:32

Szia!

A tortaformám 26 cm átmérőjű, és utána néztem, 250 g a kisdobozos mascarpone.
Jó sütögetést! :)))

Skully
vegamazon / Skully Wed, 2011-08-10 16:32

Szia!
Szeretnem megsutni a tortat, de sajnos foglamam sincs mekkora a kis dobozos mascarpone, es hogy mekkora a kor alaku tortaforma atmeroje.
Elore is koszi!

petra
Petra / petra Thu, 2011-08-04 06:53

Kedves Ági!
2011.08.03. legnézettebb receptje lett a tortád.
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

b.agi
b.agi / b.agi Wed, 2011-08-03 13:42

Kedves Icegirl009!

Fogalmam sincs hogy, hogy készül a bolti édesség krémje. Ezt a krémet én találtam ki :)))
A hozzávalók, mind fehérek, és így a krém is fehér. És nagyon finom!!! Próbáld ki!
Szép napot!
Ági

Icegirl009
Icegirl009 Wed, 2011-08-03 12:23

Kedves Ági!
Érdeklődnék, hogy jól látom-e a képen. Ez az a krém, ami a bolti édességben is van? Nekem is van receptem, de abban a krém szép sárga, viszont tudom, hogy az nem az eredeti recept szerint készül.
Köszönöm a választ!
Niki

1433
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
víz 9 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fehér csokoládé 20 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
kókuszreszelék 10 dkg
mandulapehely 5 dkg