Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragacsos krémsajtos brownie

Ragacsos krémsajtos brownie
Ragacsos krémsajtos brownie
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Regnum csapatommal utolsó alkalomra készültünk, husi sütögetés a kertben... Gondoltam miért ne vihetnék valami finomat a husi utánra, és ez lett belőle. Mikor megsütöttem anyukám, aki nem szereti a barna sütiket megkostólta, és teljesen odavolt tőle! A regnumosok meg szó szerint olvadoztak... Nagyon jól esett! :) De elég tömény!

hozzávalók / 10 adag

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a csokit! :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A morzsához zúzzuk össze a kukoricapelyhet egészen morzsásra, keverjük össze a cukorral és a kekszmorzsával, majd olvasszuk meg a vajat, és azzal keverjük morzsásra. Úgy jó, ha össze tudjuk gyúrni gombócszerűre, de nem túl ragacsos.
  3. Tegyünk sötőpapírt egy tepsibe. A morzsát szórjuk bele, és egyengessük el benne, hogy mindenhol nagjából ugyanannyi legyen. Nyomkodjuk le ujjal, tenyérrel, aztán tegyük a sütőbe, és süssük 8-10 percig. Ne barnuljon meg!
  4. Egy nagy nyelesedényben lassú tűzön olvasszuk meg a csokit a vajjal, folyamatos kevergetés közben!
  5. Ha megolvadt vegyük le a tűzről, mindegyik hozzávalót külön-külön jól elkeverve adjuk hozzá, a kakaóport, a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, a sót, majd a lisztet. Én kézi habverővel dolgoztam el benne mindent, de lehet robotgéppel is (úgy kicsit karizomkímélőbb... :) ).
  6. A tésztát öntsük az elősütött morzsatésztára, és tegyük félre, míg elkészítjük a krémsajtos részt.
  7. Tegyük a krémsajtot egy kis tálba, és keverjük simára a hozzávalókkal.
  8. Kanalazzunk belőle csíkokat a brownie tésztára, ha úgy érezzük túl sok, nem kell az egészet rátenni, nekem is megmaradt egy kevés.
  9. Ezután egy kis késsel vagy sütőtűvel kavargassuk el a tetején, hogy szép mintát kapjunk (lehet hogy bonyolultnak hangzik, de egyáltalán nem az!). Tegyük a sütőbe, süssük 30 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 934
elküldve: 13
receptkönyvben: 184
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Lu ca

Mióta szakács: 2011.02.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

creamcheese swirl fudge browneis with cereal-crumble crust, ragacsos brownie, nagyon csokis brwonie

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

591
kukoricapehely 15 dkg
cukor 3 ek
kekszmorzsa 4 ek
vaj 4 ek
vaj 150 g
étcsokoládé 100 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
cukor 2 bögre
tojás 3 db
vaníliaaroma 1.5 teáskanál
finomliszt 1 bögre
0.5 tk
krémsajt 5 dkg
habtejszín 20 ml
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek