Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese
Ragù alla bolognese
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ragù alla bolognese, avagy bolognai ragu. Ugyancsak egy "ahány ház, annyi szokás" recept, de az biztos, hogy szuper állagát és finom ízét a zöldséges alaptól, na meg a lassú, kíméletes főzéstől nyeri el.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott füstölt pancettát serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd ha elolvadt, hozzáöntjük az apró kockára vágott hagymát, zellert és sárgarépát, majd alacsony lángon, 20-25 perc alatt megpároljuk. Ettől lesz szép finom, édeskés íze.
  3. Ha a zöldségek már összestek, de még nem pirultak le, akkor hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáöntjük a fehérbort, és nagy lángon addig főzzük, amíg szinte teljesen el nem forr a leve, majd a tejet is hozzáadjuk, kicsit együtt főzzük. Lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük az alaplevet, a passzírozott paradicsomot, és alacsony lángon, letakarva 2-2,5 órát főzzük.
  5. Tálalás előtt hozzákeverjük a sült pancettát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 329
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bolognai ragu, autentikus bolognai

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsolyka17
Orsika17 / Orsolyka17 Wed, 2017-03-15 08:58

Kedves Nosalty!

A leírásból a tej hozzáadása kimaradt, míg a videóban belekerül a raguba. Melyik a helyes elkészítési mód?

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Wed, 2017-03-15 09:34

Kedves Orsika17!
Köszönjük a figyelmeztetést, korrigáltuk a receptet.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
NoSalty

380
pancetta 100 g
vaj 50 g
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 kis db
fokhagyma 3 gerezd
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
darált marhahús 700 g
fehérbor 150 ml
tej 150 ml
marha alaplé 250 ml
passzírozott paradicsom 4 dl