Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragú di carne alla Bolognese

Ragú di carne alla Bolognese
Ragú di carne alla Bolognese
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a kép nem a legelőnyösebb, de majd legközelebb. Bologna környékén így készítik ezt az ételt, sajnos a zacskós változatokat nem szeretem. Sőt, annak az olaszhoz sincs köze. Ráadásul nem is spagettivel eszik, ez valahonnan Svédország környékéről indult szokás (nem emlékszem már a pontos sztorira). És nem trappistával. És összekeverik a szószt a tésztával, nem burogatják rá. Mondjuk Olaszországban is előfordul már spagetti tésztával, a turisták igényére. Sőt, tudtommal kanál-villával sem eszik, legalábbis én még ilyet nem láttam, csak itthon hallottam, de lehet ez is csak szóbeszéd. Ez a szósz, ami a legközelebb áll nekem az ott kóstolt igazi ragukhoz. Remek lasagne készítéshez, és legközelebb kipróbálom a pizzagolyóba is, valami paradicsomos-friss bazsalikomos mártogatóssal. Tejet vagy tejszínt én nem teszek bele, ez elvileg a francia konyha hatására kerülhetett bele, illetve ha száraz tésztával készül, szoktak bele tenni. És a lényeg: tagliatellével és parmezánnal tálaljuk. Viszont ahány ház, annyi szokás náluk is, láttam már májas recepteket is. Ennek sztoriját viszont nem ismerem, nem tudom mennyire elterjedt. A receptet viszont azért küldöm be, mert a legtöbb már kép alapján sem győz meg, vagy a májas-tejszínes összetétel miatt skippelem. Úgy tűnik, ilyen változatban még nem szerepel :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Akár lasagna alapanyag is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és rádobjuk a felkockázott bacont. Ha a husi szárazabb, mehet kicsit több bacon is, viszont a vaj elengedhetetlen eleme a ragunak. Picit sütjük, nem kell ropogósra, még előtte rádobjuk a darált húst. Ha már kifehéredik, ráöntjük a bort.
  2. Közben gyorsan nagyon apróra vágjuk a hagymát, zellert, sárgarépát, és hozzáadjuk az egészhez a hámozott paradicsommal és a passzátával együtt.
  3. Felöntjük egy kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 órán át rogyogtatjuk (érdemes félig lefedni fedővel), közben, ha szükséges, az alaplével pótoljuk az elfőtt levet. Egyszerű recept, csak időben érdemes elkezdeni :) Ha már szép sűrű, jól összefőtt, kész.
  4. Igény szerint akár pár kanál tejet vagy kevés tejszínt is belefőzhetünk. Tagliatellével, parmezánnal tálaljuk. A ragut nem a tésztahalom tetejére halmozzuk, hanem összeforgatjuk vele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 955
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
18 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai ragu, bolognai szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
vaj 2 ek
bacon 3 szelet
darált marhahús 250 g
darált sertéshús 250 g
vöröshagyma 1 nagy db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
vörösbor 1 dl
alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 400 g
passzírozott paradicsom 2.5 dl