Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raguleves gazdagon DDAngel konyhájából

Raguleves gazdagon DDAngel konyhájából
Raguleves gazdagon DDAngel konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a vasárnapi húslevest, de néha jó valami mást is kipróbálni. Raguleves után kutattam, aztán végül is magam állítottam össze egyet. Íme az eredmény :)
Nem feltétlenül fontos disznóhúsból készíteni, de ha mást választunk, mindig számoljunk a húsok elkészülési idejével! (pl. csirkemellel készítve érdemes külön edényben előpirítani, és majd csak a karalábéval együtt beletenni a levesbe, hiszen hamar megfő).
Ecet helyett tehetünk bele citromlevet, de akár el is hagyható (ez a mennyiség egy minimális pikánsságot ad az ételnek).

hozzávalók / 7 adag

Leves

Rántás

Galuska

ajánlat

Kenyérrel, lángossal, akár krumplilángossal is tálalhatjuk :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A zsíron megpirítjuk az összeaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha kifehéredtek a husik, hozzáadhatjuk a kockára vagy karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret, picit azokat is megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és beledobjuk a megtisztított fokhagymát. Ha még valamilyen fűszert szeretnénk beletenni (pl. majoranna, tárkony), itt megtehetjük. Közepes lángon főzzük.
  3. Kb. 25 perc főzés után beletesszük a kockázott karalábét, újabb 15-20 perc után pedig a kockázott krumplit is. Felöntjük bőven vízzel, majd szinte készre főzzük. (Ezek az idők függnek a hús és zöldségek minőségétől és régiségétől, próbáljuk meg kóstolással ellenőrizni őket.)
  4. Mikor majdnem kész, beletesszük a kanálnyi ecetet és tejfölt, jól elkeverjük.

Rántás

  1. Az olajjal és liszttel közepesen erős, világosbarna rántást készítünk. Ha kész, a leves levéből merünk hozzá, elkeverjük. A felhígított rántást óvatosan a leveshez öntjük, jól elkeverjük. Újból felforraljuk.

Galuska

  1. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a tojást és sót, jól összekeverjük. Ezután annyi lisztet kanalazunk hozzá, hogy jó nokedlitésztát kapjunk (nem folyik, és nem is kemény).
  2. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskát. A galuska megfövésével a levesünk is elkészült :)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DDAngel

Mióta szakács: 2014.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves galuskával, sertéshúsos raguleves, tejfölös sertésraguleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

645
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sertéshús 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sárgarépa 50 dkg
fehérrépa 30 dkg
víz 4 l
fokhagyma 2 gerezd
karalábé 1 közepes db
burgonya 50 dkg
ecet 1 ek
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 2 púpozott ek
tojás 2 db
vaj 10 dkg
finomliszt 10 evőkanál