Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raguleves gluténmentes májgaluskával

Raguleves gluténmentes májgaluskával
Raguleves gluténmentes májgaluskával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy minden a mi konyhánkban, ez az étel sem készülhet másként, mint gluténmentesen.  A búzadara nélkül készült májgaluska tökéletes kísérője ennek a levesnek.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik nem fogyaszthatják, nem fogyasztják a glutén tartalmú élelmiszereket. Tökéletes erőleves, akár egytálétel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdésként a vöröshagymát, fokhagymát, répát, gyökeret felaprítjuk, a májakat megmossuk, és 4 db-ot nem túl apróra felvágunk.
  2. Leveses lábosban olajat forrósítunk, és először a hagymákat tesszük rá, majd sűrű kevergetés mellett rádobjuk a májakat és a répát. Az egészet addig pirítjuk, amíg a máj úgy tűnik, megsült. (Vigyázat, a hagyma el ne szenesedjen! Ha esetleg a hagyma gyorsabban sülne, akkor az az elsődleges, de  a finomabb  ízt a levesnek a hagymán sült máj adja meg.)
  3. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
  4. Hozzáadjuk a felaprított gyökeret, karalábét és cukorborsót.
  5. Sózzuk, borsozzuk.

Galuska elkészítése:

  1. 2 db megmosott májat elkaparunk. 1 egész tojást felverünk, és hozzáadjuk a májat.
  2. Elkeverjük, és még ekkor picit sózzuk, borsozzuk.
  3. Fele-fele arányban adunk hozzá rizslisztet és zsemlemorzsát, addig, amíg jól kenhető állagú lesz.
  4. Állni hagyjuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk (ettől lágyabb is lesz).
  5. Mikor a leves alkotóelemei megfőttek, elkezdjük a galuskát beleszaggatni kis kávéskanállal.
  6. Miután feljöttek a leves tetejére, még kb. 10 percet főni hagyjuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 819
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

dr. Sütő Adrienn

Mióta szakács: 2009.12.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves májgaluskával, karalábés-zöldborsós zöldségleves gluténmentes májgaluskával, májgaluska búzadara nélkül, májas zöldségleves májgombóccal, gluténmentes májraguleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Sun, 2011-04-17 12:03

Kedves Adrienn!
Eddig csak zsemlemorzsával csináltam! Szóval köszi az ötletet, kipróbálom így is.
Üdv,
N

257
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 2 kis db
cukorborsó 100 g
zöldbab 100 g
csirkemáj 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 1.5 l
csirkemáj 2 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizsliszt 1 evőkanál
zsemlemorzsa 1 ek