Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raguleves húsgombóccal

Raguleves húsgombóccal
Raguleves húsgombóccal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű leves vasárnapra vagy akár hétköznapra is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A gombóchoz

ajánlat

A gombócokat bármilyen húsból készíthetjük, én sertéshúst használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst összedolgozzuk a tojással, a morzsával és a fűszerekkel. Vizes kézzel gombóckákat formázunk, majd beletesszük őket a forrásban lévő vízbe. A keletkező habot leszedjük, hogy tiszta legyen a levesünk.
  2. A répát és a fehérrépát feldaraboljuk, majd 3 evőkanál olajon kissé átsütjük, és olajjal együtt a leveshez adjuk. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a fokhagymát, a fűszereket és végül a borsót.
  3. Ha minden megpuhult, a hagymát vegyük ki, és szórjunk a levesbe felaprított petrezselyemzöldet. Kb. 3,5 liter leves lesz belőle.
  4. Levesbetétként csiga vagy reszelt tésztát tegyünk bele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 269
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 366
elkészítve: 72/92
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

húsgombócos zöldségleves, zöldséges raguleves póréhagymás húsgombóccal

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katiecica
Katiecica Wed, 2015-04-29 19:42

Kedves Livi!

Sokadjára készítem már húsgombóc levesedet (kicsit férjem ízlésére szabva úgy, hogy megfőzök a vízben egy-két karajcsontot).
Nagyon szeretjük, finom tartalmas leves.
Ő azért, mert van benne hús, én azért mert van benne zöldség! ;)
Örök hálám a receptért! :)

A hosszú hétvégén ezt is fogok főzni!

Üdv, Kati

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Thu, 2013-12-12 14:46

Kettő darab kérdésem lenne: ',.1 Mitől ragu ez a leves? 2,. Hol van a levesgyöngy? Az alapanyagokban szerepel, a leírásban, magában a receptben nem! Egyébként nagyon guszta, biztosan finom, gyakorlott otthonfőző szakácsként a hétvégén elkészítem. Ja, a gombát én is jó ötletnek tartom, teszek is bele!
Hobbiszakács üdvözlettel: Bandipapa

klivi
klivi / klivi Thu, 2013-12-12 17:19

Szia Bandipapa.
Ez egy nagyon jó kérdés, én is csak most látom, hogy szerepel a hozzávalók közt a levesgyöngy. Valószínű, hogy a szerkesztők írták bele, amikor megújult az oldal. Fogalmam sincs, miért, soha nem tennék levesgyöngyöt egy ilyen jellegű levesbe... Ha lesz időm, átnézem a többi receptemet is, hátha akad még egy-két furcsaság :)
Üdv: Livi

nojaUSA
nojaUSA Sat, 2013-01-12 20:53

Nekem most fo a leves. Remelem jol sikerul mert szulinapi vacsorara szanom. Tudom, nem a legjobb otlet uj etelt kiprobalni ilyenkor, de ugy vagyok vele hogy specialis esemenyre specialis etel kell es nem a mar megszokott mindennapi etel. Mindent a leirtak szerint csinaltam, talan en is belerakok majd leves kockat meg. Annyi aggaszt csak hogy egyelore nekem is nagyon zavarosnak tunik a leves pedig kis langon fozom.... Kerdeseim: a husgombocot kb mennyi ideig kell fozni mielott belerakjuk a zoldsegeket? es amikor mar beleraktuk a zoldseget, kb mennyi ideig kell meg fozni?
Elore is koszi a valaszt es koszonom a receptet!

marianna9
szűcs marianna / marianna9 Mon, 2012-10-15 19:57

Sziasztok :) Ez a leves nagyon finom , biztos ,hogy hamarosan újra elkészítem , a húsgombóc is nagyon jó ízű , minden így tökéletes . Én nagyon leveses vagyok és régóta kerestem egy olyan leves receptet amit még nem készítettem el és szívesen megenném .....hát ez az a leves ,mindenkinek ajánlom,hogy készítse el , de javaslom nagyobb adagot főzzön ,mert hamar elfogy :). Köszönöm Livi ezt a szuper receptet :)
Marianna

Fenyveske
Fenyveske Fri, 2012-02-17 21:06

Én ma este elkészítettem holnapra ebédre, de már.......eléggé megcsappant :) Nagyon fini és tartalmas! Jó, kis kertből eltett lefagyasztott petruskával! Fenséges. Köszönöm! Judit

1954Milike
1954Milike Tue, 2012-02-07 11:03

Többször megfőztem család kedvenc levese lett , isteni finom.Köszi a receptet.

szaboancsi1
szaboancsi1 Wed, 2012-01-18 19:15

Megcsináltam, és tényleg nagyon finom:-))))
Valamit elronthattam, mert nekem elég zavaros lett, pedig a húshabot leszedtem róla... Szerintetek?

klivi
klivi / klivi Wed, 2012-01-18 20:13

Talán nagyon forrt, miközben főtt, és ettől lett zavaros. Másra nem tudok gondolni...

baraniko
baraniko Sun, 2011-11-20 20:07

Kedves klivi,
Ez a gombóc felülmúlhatatlan, nagyon köszi a finom receptet:)
Üd
Anikó

Manolya
Manolya / Manolya Sun, 2011-07-31 16:46

Szia!
Megcsináltam a levesed, a gombóc nagyon ízlett nekünk. A leves is finom lett, bár egy- két leveskockát bele kellett dobnom mert ízetlen volt, meg tudod mondani mit ronthattam el? Bár így is finom, fogok csinálni máskor is köszi a receptet!

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-07-31 18:23

Szia Manolya,
Nem rontottál el semmit, mindenki saját ízlése szerint tehet bele ételízesítőt vagy leveskockát. Én is szoktam beletenni egy keveset, de a receptbe pont azért nem írtam, mert van aki egyáltalán nem használ ilyesmit. Aki meg igen, az úgyis rak bele.
Örülök, hogy ízlett! További szép napot. Üdv.
Livi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-24 21:53

Köszönöm, fincsi vasárnapi levesünk volt ma, jól is esett, kissé elszoktunk a meleg levesektől a hőségben, de ez most,...csúcs volt:-))
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-04-18 07:27

Kedves "földi"!
Örülök, hogy tetszett a recept, de sajnos nem tudtam rájönni, hogy ki Vagy! :))
Puszi
Livi

repaful
repaful Sun, 2011-04-17 16:09

Szia Livi!-))

Szeretettel üdvözöllek innen távolból (N.kanizsa)-)) Nagyon jó a recepted, most készítettem el a levest, egy kicsit még tovább turbóztam egy kis vargányával. Tudod a Fiúknak kell a tartalmas étel-))
Végig néztem az ételeidet, szerintem indítsd blogot-))
Ha nem ismernél rám, gondolj a Keletire, ott a V.Z. és én vagyok a P.
Puszillak: P.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-02 22:13

Kedves klivi!
Köszönjük szépen, nagyon finom volt a mai levesünk, e receptnek köszönhetően:-)))

Csodás recepteket tettél már fel eddig, és mindent elmentettem, és csinálgatom, mert guszták és fincsik.:-)) Nagyon ügyes vagy Te is, és okos dolgokat találsz ki abból, amid otthon van.:-))) Várom a többi érdekes finomságot.:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-12 17:06

Kedves Livi!

A mai rohanó világban meg ezek a dolgok a legfontosabbak: guszta, megnyerő, gyors, finom, sok, laktató,-és már jó pontot kaptunk a családtól.:-)
Ez a leves, tutira benne lesz a jövő heti menümbe:-))
Köszi:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-12 11:43

klivi!
Ez gyönyörű!:-))
Guszta, szép tálalás, szép színek, és biztos finom íz:-))Elmentve.
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-03-12 13:03

Szia Évike,
Tényleg finom, érdemes kipróbálni. Ha nem akarunk klasszikus húslevest főzni, megteszi ez is. :) Se nem húsleves, se nem zöldségleves! Ráadásul elég gyorsan megvan! :)
Üdv.
Livi

397
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zöldborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
napraforgó olaj 3 ek
darált sertéshús 40 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint